MİT hedef gösterdi, SİHA nokta atışı ile vurdu

TSK ve MİT Ezmer Dağına nefes kesen bir operasyon düzenledi. PKK/KCK’nın sözde Dış İlişkiler Komitesi sorumluları Seyithan Ayaz ve Eser Irmak SİHA ile yapılan nokta atışı ile öldürüldü.

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın 2 üst düzey sorumlusunun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ve TSK'nın ortak operasyonu ile öldürüldüğü operasyonun detayları ortaya çıktı.

PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi terörist başı Sabri Ok'a bağlı kurulan ve Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarını karalamaya yönelik çalışmalar yürüten PKK/KCK Dış İlişkiler Komitesi'nin iki önemli ismine yönelik 15 Eylül'de Kuzey Irak'ta önemli bir operasyon gerçekleştirildi.

Söz konusu komiteye bağlı iki sorumlu düzeyde teröristin Kandil yakınlarında yer alan kuzey Irak'ın Süleymaniye kentindeki Ezmer Dağı'nda bulunduğu belirlendi. "Demhat Agit" kod adlı Seyithan Ayaz ve "Cemil Amed" kod adlı Eser Irmak'ın bulunduğu bölgenin koordinatları MİT tarafından TSK ile paylaşıldı.

Ardından bölgede görevli SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) havalandı. SİHA'nın nokta atışı ile vurduğu teröristlerin bulunduğu alan Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan F16 savaş uçağı ile de ateş altına alındı. Hava harekatında, teröristler Ayaz ve Irmak etkisiz hale getirildi.

.

MİT hedef gösterdi, SİHA nokta atışı ile vurdu ile ilgili etiketler TSK PKK terörist
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.