MİT, ByLock'u Mayıs 2016'da tespit etti... David Keynes ise Haziran, Temmuz ve Ağustos'ta Türkiye'deydi!

MİT'in yaptığı ByLock açıklamasının ardından Hürriyet muhabiri Saymaz, ByLock'un patent sahibi olan David Keynes'in Türkiye'de olduğu halde nasıl yakalanmaz?" diye sordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) geçen hafta yaptığı açıklamada, “İstihbari çalışmalar neticesinde elde edilen ByLock’a ilişkin tespitler, Mayıs 2016 tarihinden itibaren, çalışmaya konu ham verilerle birlikte adli makamlar, güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlarla eşzamanlı olarak paylaşılmıştır” ifadeleri kullandı.

Keynes ile ABD'de röportaj yapan Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada; ByLock’un patent sahibi David Keynes'in darbe girişiminden önce Türkiye'ye geldiğini ve başarısız darbe girişimi sonrasında ayrıldığını hatırlattı.

“NASIL YAKALANMAZ” DİYE SORDU

Saymaz şunları yazdı:

“MİT geçen hafta yaptığı açıklamada, ByLock ile ilgili tüm bilgileri Mayıs 2016'da ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaştığını belirtti. Biliyoruz ki, ByLock'un patent sahibi olan David Keynes, 12 Haziran 2016'da Türkiye'ye geldi. 7 Ağustos 2016'ta Atatürk Havalimanı’ndan çıktı.

Halen şu soru yanıtlanmamıştır: ByLock'un sahibi David Keynes, 12 Haziran-7 Ağustos 2016 arasında Türkiye'de olduğu halde nasıl yakalanmaz?”

KEYNES HÜRRİYET GAZETESİ'NE VERDİĞİ RÖPORTAJDA DARBE SIRASINDA TÜRKİYE'DE OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

İsmail Saymaz'a verdiği röportajda, yılda en az iki kez Türkiye’de geldiğini vurgulayan Keynes, 15 Temmuz’da Türkiye’de olduğu halde hakkında işlem yapılmadığını kaydetmişti.

Keynes, “MİT’in bilmemesi imkansız. Pasaportumla senede iki kere girip çıktım. Ben darbede de darbe sonrasında da Türkiye’de bulunuyordum. Kendimi takip altında hissetmedim” demişti.

MİT, ByLock'u Mayıs 2016'da tespit etti... David Keynes ise Haziran, Temmuz ve Ağustos'ta Türkiye'deydi! ile ilgili etiketler İsmail Saymaz david keynes
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.