Mısır, Suriye'ye de asker gönderdi!

Türkiye'nin Libya'da meşru hükümete verdiği desteğe karşılık olarak darbeci Halife Hafter'in yanında yer alan Mısır şimdi de Suriye'ye el attı. Türkmen Dağı'na sızmak isteyen rejim güçlerine ağır darbe vurulurken, ele geçirilenler arasında Mısır askerlerinin de olduğu görüldü. Videoda yakalanan o askerlerden biri görülüyor. İfadesinde ise "Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak için Mısır'dan geldiklerini" söylüyor.

Rejime bağlık bir grup asker, Suriyeli Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Türkmen Dağı'ndaki Milli Suriye Ordusu güçlerinin koruduğu hattın gerisine sızma girişiminde bulundu.

20'ye yakın kayıp veren rejim güçleri arasında çok sayıda asker de MSO tarafından yakalandı. 

Türkmen Dağı'nda esir tutulan askerler arasında Mısır'dan gelenler de var. 

MSO askerlerinin sorguladığı Mısırlı asker, "Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak için Mısır'dan geldik" diyor.

Bu gelişme darbeci Sisi yönetimindeki Mısır'ın Libya'nın ardından Suriye'de de Türkiye'nin karşısında konumlandığını ortaya koydu. 

Mısır, Suriye'ye de asker gönderdi! ile ilgili etiketler Suriye Mısır Libya MSO Türkmen Dağı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.