Mısır ordusu Libya'ya mı girecek?

Mısır'ın darbeci Devlet Başkanı Sisi, Türkiye'nin desteklediği, Birleşmiş Milletler tarafından Libya'da tek meşru yönetim olarak tanınan Ulusal Mutabakat Hükümetini tehdit etti. Sisi, 'Sirte ve Cufra bizim kırmızı çizgimizdir. Eğer saldırı olursa Mısır Libya'ya müdahale edecektir' sözleri ile UMH'yi Libya'ya girmekle tehdit etti.

Veryansın TV'nin haberine göre, Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin Hafter'e bağlı milisler karşısında ülkenin her alanında üstünlüğü ele alıp ilerleyişini sürdürmesi üzerine Mısır'dan tehdit geldi. 

Arap basınında yer alan ancak teyit edilmemiş habere göre Mısır'ın darbeci Devlet Başkanı Sisi, UMH güçlerinin Sirte ve Cufra’ya girmesi halinde Mısır ordusunun müdahale edeceğini açıkladı.

Haberlere göre Sisi, “Sirte ve Cufra bizim için kırmızı çizgidir. Batı sınırlarımızın tehdit edilmesine izin vermeyeceğiz. Mısır’ın Libya’ya her türlü giriş müdahalesi artık meşrudur” ifadesini kullandı.

Reuters‘ın geçtiği haberlere göre de Sisi, sınırdaki birliklere hazır olmaları emrini verdi.

Haberde, “Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah al-Sisi Cumartesi günü ordusuna Türkiye’nin komşu Libya’ya müdahalesindeki gerginliklere rağmen ulusal güvenliğini korumak için ülke içinde veya dışında herhangi bir görevi yerine getirmeye hazır olmasını emretti” bilgisi paylaşıldı.

Mısır ordusu Libya'ya mı girecek? ile ilgili etiketler Sisi Mısır Libya Türkiye umh
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.