Mısır İstihbarat Başkanı, Netanyahu ve Abbas ile görüştü

Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. Kamil'in ikinci durağı Ramallah oldu. Burada Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya gelen Abbas Kamil'in gündeminde Gazze'nin imarı ve ateşkes vardı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile "Gazze'nin yeniden imarı ve İsrail'le kapsamlı ateşkes çabalarındaki son gelişmeleri" değerlendirdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas, Ramallah'ta Mısır İstihbarat Başkanı Kamil ile bir araya geldi. Görüşmede, bölgede barış, güvenlik ve istikrara giriş anlamına gelen Filistin ulusal diyaloğu ve siyasi ufuk belirleme konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Kamil, Abbas'a Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin "atılan tüm adımlarda ve gerçekleştirilen girişimlerde Mısır'ın Filistin yönetimiyle çalışmayı ve koordinasyonu sürdüreceği" mesajını aktardı.


NETANYAHU İLE DE GÖRÜŞTÜ

Mısır İstihbarat Servisi Başkanı Kamil, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırıların ardından ateşkesin kalıcı hale getirilmesi, Gazze'nin imarı ve Hamas'ın elindeki İsrailli esirler konusunu görüşmek üzere çıktığı bölge turunun ilk durağı İsrail'de Başbakan Netanyahu ile bir araya geldi.

Netanyahu'nun Batı Kudüs'teki ofisinde gerçekleşen görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohen ve Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat'ın da hazır bulunduğu görüşmede, ikili ilişkilerin güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel meseleler de ele alındı. Başbakan Netanyahu Kamil'e, İsrail'in, Hamas'ın elindeki esirlerin en kısa zamanda iade edilmesi talebini iletti. Mısır tarafından ise henüz görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mısır İstihbarat Başkanı, Netanyahu ve Abbas ile görüştü ile ilgili etiketler Mısır Filistin İsrail Binyamin Netanyahu Mahmud Abbas Gazze abbas kamil ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.