Mısır ile ilk temas başlıyor

Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkilerde 2013 yılında meydana gelen bozulma yerini normalleşmeye bırakıyor. Dışişleri Bakan Yardıcısı Sedat Önal, beraberindeki heyetle birlikte yarın Kahire'ye gidiyor. Mısır ile gerçekleşecek görüşmelerde iki ülke arasında yapılacak iş birlikleri masaya yatırılacak.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Uzun bir süreden beri başta diplomatik ve siyasi görüşmelerim yapılmadığı Mısır ile görüşmelerin başlayacağı öğrenildi.Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve beraberindeki heyetin, 5-6 Mayıs tarihlerinde Mısır’da görüşmeler yapacağı ifade edildi. Önal ve beraberindeki heyet yarın Kahire'ye gidecek. 

Türkiye ve Mısır arasında kesilen başta diplomatik ve siyasi görüşmelerin yeniden başlayacağı ifade edildi. SuperHaber’in diplomasi çevrelerinden elde ettiği özel bilgiler göre, Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve beraberindeki heyet Mısır'ın başkenti Kahireye gidiyor. Türkiye ve Mısır heyetleri 5-6 Mayıs tarihleri arasında görüşmeler gerçekleştirecek.

Normalleşme bağlamında Türkiye ve Mısır tarafları, her konuyu ele alabilecekler. İlk görüşmelerde iş birliği yapılacak konulara odaklanılacak. Bölgesel konularda ise Suriye meselesinin öncelikli olduğu, ancak asıl Libya’daki son durum ile Filistin ve Sudan’daki konuların da konuşulacağım ifade edildi.

"MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU VE SAMİH ŞÜKRÜ BİRARAYA GELECEKLER"

Öte yandan, gazeteci Güngör Yavuzaslan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal’ın ziyaret konusunda, ”Türkiye ve Mısır arasında artık heyetler arası görüşmeler evresine geçilerek yeni bir dönem başladı. İkili ilişkilerin normalleştirilmesi, büyükelçilerin tekrar atanması, ekonomi de bölgesel konular Libya başta olmak üzere masada olacak. Sahada nasıl bir işbirliği yapılacak bir yol haritası ve takvim belirlenecek’’ dedi.

Yavuzaslan , "Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın ardından, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bir araya gelmesi bekleniyor.” ifadelerini kullandı. Yavuzaslan, Mayıs ayında Mısır’dan bir heyetinde Anakara’ya gelmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Türkiye’nin Mısır ile ilişkileri Temmuz 2013’te Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrilmesiyle sonuçlanan askeri darbeyle bozulmuş ve iki ülke arasında siyasi alanda başlayan gerginlik karşılıklı ticaret olmak üzere ekonomik ilişkileri de bir miktar olumsuz etkilemişti.

Mısır ile ilk temas başlıyor ile ilgili etiketler Mısır Türkiye Kahire ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.