Misafirler Ağırlayanlara Özel Frambuazlı Cheesecake Tarifi! Gelen Giden Kıskanacak! Çünkü Bu Tarif Başka Bir Yerde Yok

Yaz aylarının o zümrüt kırmızısı renginde muhteşem meyvesi frambuaz. Ekşimsi tadı ile yiyenlerin içini serinleten, tatlısı, pastası parmak yedirten frambuaz. Avrupalıların çok sevdiği ve tadının Türk damak lezzetine de uyduğu Cheesecake farklı meyvelerden yapılır ama en çok da frambuazlı olanı sevilir.

Yaz aylarının o zümrüt kırmızısı renginde muhteşem meyvesi frambuaz. Ekşimsi tadı ile yiyenlerin içini serinleten, tatlısı, pastası parmak yedirten frambuaz. Avrupalıların çok sevdiği ve tadının Türk damak lezzetine de uyduğu Cheesecake farklı meyvelerden yapılır ama en çok da frambuazlı olanı sevilir. Kahve saatlerinde, çay saatlerinde ağzını tatlandırmak ve midelerde şenlik havası estirmek isteyenler için muhteşem bir Frambuazlı Cheescake tarifi.

Gerekli Olan Malzemeler

  • 500 gr labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yumurta ve 1yumurtanın sarısı1 paket vanilya

Alt Taban için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr eritilmiş tereyağı1 su bardağı çok ince çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt

Üzerinin Sosu için:

  • 250 gr frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile ertilerek)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Frambuazlı Cheesecake Yapılışı

Alt tabanı için bisküvileri ve fındığı robotta incecik olana kadar çekiniz. Erittiğiniz tereyağını ve sütü yavaşça ilave ederek alt tabanı hazırlayınız. Sosu için; frambuaza şekeri ve suyu koyup dolapta bir saat bekletin. Sonra ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eriterek içine atıp kaynatın kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın vanilyasını içine koyarak ılıyana kadar yavaşça karıştırıp soğuması için bir kenara alın.

Misafirler Ağırlayanlara Özel Frambuazlı Cheesecake Tarifi! Gelen Giden Kıskanacak! Çünkü Bu Tarif Başka Bir Yerde Yok

Önce alt tabanı için kelepçeli kalıbınızı iyice yağlayın. Hazırladığınız bisküvili alt harcı bastırarak eşit şekilde içine yayın. Sonra dolaba kaldırın. Labne peynirini ayrı bir kapta 3 dakika çırpın. Kremayı da ayrı bir kapta hafif katı kıvama gelene kadar çırpın ikisini de aynı kaba alarak şekeri ilave edin ve çırpın. Yumurtaları da tek tek içine kırarak yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediniz. En son un ve vanilyayı ekleyin dolaptaki harcı çıkarın üzerine dökün. Dökmeden önce kalıbın kenarlarını folyo ile sarınız. Bu şekilde kenarları yanmamış olacaktır.

Misafirler Ağırlayanlara Özel Frambuazlı Cheesecake Tarifi! Gelen Giden Kıskanacak! Çünkü Bu Tarif Başka Bir Yerde Yok - Resim : 2

Kalıbı hafifçe sallayıp hava kabarcıklarını dışarı çıkarın ve 10 dk 200 derecede, 10dk 160 derecedeki fırında pişirin. Fırının kapağını 1 saat açmadan bekletin. Birde fırının içine ısıya dayanıklı su dolu bir kap koymayı da unutmayın. Böylece çatlamasını önlemiş olursunuz.  Saat sonra fırının kapağını açın cheesecakeniz salladığınız da oynamıyor ise biraz ılınması için dinlenmeye bırakınız. Daha sonra fırından çıkarıp 1 saat soğuduktan sonra hazırladığınız sosu üzerine dökünüz. İsteğe göre frambuaz parçaları ile süsleyebilirsiniz. 1 gece dolapta tutup sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Misafirler Ağırlayanlara Özel Frambuazlı Cheesecake Tarifi! Gelen Giden Kıskanacak! Çünkü Bu Tarif Başka Bir Yerde Yok ile ilgili etiketler kek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.