Miray Akay kimdir? Kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı?

Miray Akay kimdir? Dün akşam Miray Akay,meslektaşı Atilla Doğukan Türkyılmaz ile nişanlandı. 19 yaşında olan oyuncunun nişanlanması ise sosyal medyada olay oldu.Peki Miray Akay kimdir? Hangi dizilerde oynadı? Detaylar haberimizde...

Miray Akay kimdir? Güneş'in Kızları dizisinde rol alan Miray Akay, Atilla Doğukan Türkyılmaz ile evlilik yolunda ilk adımı attı. İkilinin küçük yaşta nişanlanması ise sosyal medyada olay oldu. Peki Miray Akay kimdir? Detaylar haberimizde...

MİRAY AKAY KİMDİR?

Miray Akay, 17 Temmuz 2000 tarihinde Türk bir baba ve Ukranyalı bir annenin çocuğu olarak Ukrayna'da doğmuştur. Asıl adı Myroslava Kosteva Akay'dır. 1993 doğumlu bir ablası ve 2002 doğumlu bir erkek kardeşi vardır. İlkokul ve ortaokulu İstanbul Bahçelievler Ali Haydar okulunda okumuştur. Eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi'nde devam etmektedir.

Miray Akay, üç yaşından beri oyunculuk yapmaktadır. Çeşitli reklam filmleri ve kliplerle birlikte, Türkmalı, Bitmeyen S¸arkı, Çıplak Gerçekler gibi televizyon dizileri; Balık ve Kelebeğin Rüyası gibi sinema filmlerinde rol aldı.

2014 Frankfurt Türk Film Festivali’nde Halam Geldi ve Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 filmlerindeki bas¸arılı oyunuyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Jale Arıkan ile paylaştı.

Şimdilerde FOX Tv ekranlarında yayınlanmakta olan Bizim Hikaye dizisinde Zeynep karakterine hayat veren Miray Akay 1.65 metre boyunda, 52 kilo ve Yengeç burcudur.

Ödülleri:

2014 – Frankfurt Türk Film Festivali – oyunuyla En I·yi Kadın Oyuncu ödülünü Jale Arıkan ile paylaştı.( Halam Geldi ve Eve Dönüş: Sarıkamış 1915)

Miray Akay'ın rol aldığı diziler filmler:

2018 – Servet (TV Dizisi)
2017 – Bizim Hikaye (Zeynep) (TV Dizisi)
2017 – Dayan Yüregˆim (Nazlı) (TV Dizisi)
2015 – Günes¸in Kızları (Peri Yılmaz) (TV Dizisi)
2014 – Benim Adım Gültepe (Gülten) (TV Dizisi)
2013 – Kelebegˆin Rüyası (Mediha’nın Kardes¸i) (Sinema Filmi)
2013 – Halam Geldi (Reyhan) (Sinema Filmi)
2013 – Balık (Deniz) (Sinema Filmi)
2013 – 20 Dakika (Duru Halaskar) (TV Dizisi)
2012 – Eve Dönüs¸: Sarıkamıs¸ 1915 (Nihan) (Sinema Filmi)
2012 – Çıplak Gerçek (Selin) (TV Dizisi)
2010 – Türkmalı
2010 – Bitmeyen S¸arkı (TV Dizisi)

Miray Akay kimdir?  Kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı?

 Bizim Hikaye dizisinin 19 yaşındaki oyuncusu Miray Akay, dün akşam meslektaşı Atilla Doğukan Türkyılmaz ile nişanlandı. İkilinin nişanı ise sosyal medyada olay oldu.

Güneş'in Kızları dizisinde adını duyuran ve son olarak Bizim Hikaye dizisinde rol alan 19 yaşındaki genç oyuncu Niray Akay, dün akşam 20 yaşındaki oyuncu meslektaşı Atilla Doğukan Türkyılmaz ile evlilik yolunda ilk adımı atarak nişanlandı. İkilinin küçük yaşta nişanlanması ise sosyal medyada olay oldu.

SÖZLENDİLER

Genç oyuncu sözlendiğini Instagram hesabından yayınladığı video ile duyurdu. Daner, paylaşımında şunları söyledi: "Bu mutlu günümüzde yanımızda olan aile büyüklerimiz başta olmak üzere, yanımızda olamayıp tebriklerini ve güzel dileklerini ileten bütün tanıdıklarımıza ve takipçilerimize çok teşekkür ederiz.Biz dört yıllık bir birlikteliğin ardından birbirimize söz vermeyi bırakıp sözlenmeyi seçtik,ailelerimiz de uygun gördüler..."

Miray Akay kimdir?  Kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı? - Resim : 2

TEPKİ YAĞDI

Genç oyuncuların küçük yaşta sözlenmesine takipçilerinden de sert yorumlar geldi. Çifte, "Ya sen daha çocuksun", "Sınavlar girmek gibi derdiniz olmasın", "Yaşıtlarımız sözlensin biz YKS ile uğraşalım" gibi yorumlar yaptı.

Miray Akay kimdir? Kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.