Miraç Kandili ne zaman? 2021 Miraç Kandili hangi ay ve günde idrak edilecek?

Mübarek üç ayların içerisinde olduğumuz şu dönemlerde kandil günleri vatandaşlar tarafından araştırılmakta. Regaib Kandili'nin hemen ardından gelen Miraç Kandili'nin ne zaman ve hangi gün idrak edileceği merak edilmekte.

Müslümanlar için önemli bir gün olan Miraç Kandili’ne sayılı günler kaldı. Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz'in göğe yükseldiği ve Allah'ın huzuruna kabul edildiği gün olarak bilinmektedir. Miraç Kandili ne zaman 2021 yılında merak ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde yer alan bilgilere göre, recep ayının cumaya bağlanan ilk perşembe akşamı olan 18 Şubat'ta Regaip Kandili idrak edildi.

Miraç Kandili ne zaman?

Miraç Kandili ne zaman 2021?

Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilmekte olan Miraç Kandili 2021 yılında 10 Mart Çarşamba günü idrak edilecek. Ramazanın müjdecisi kabul edilen Berat Kandili'nin ise 2021 yılında 27 Mart'ta idrak edilmesinin ardından, on bir ayın sultanı, huzur ve bereket ayı ramazan 13 Nisan'da başlayacaktır.

Ardından Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilmiş olan Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 8 Mayıs 2021’de idrak edilecektir ve Müslümanlar 13 Mayıs'ta bu yıl Ramazan Bayramı'nı karşılayacaktır.

Miraç’ın kelime anlamı nedir?

Miraç Kandilinin kelime anlamı nedir merak ediliyor. Miraç Arapça'da merdiven, yukarı çıkmak, yükselmek anlamlarını taşımaktadır. İslam'da Hz. Peygamber (s.a.s)' in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi mucizesi olarak bilinmektedir.

Mirac olayı hicretten bir yıl ya da on yedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşmektedir. Olayın iki aşaması bulunmaktadır. Birinci aşamada Hz. Peygamber (s.a.s) Mescidül Haram'dan Beytü'l-Makdis'e (Kudüs) götürülmüştür. Kur'an'ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında isra adını almıştır. İkinci aşamayı ise Hz. Peygamber (s.a.s)'in Beytü'l-Makdis'ten Allah'a yükselişi anlatmaktadır. Mirac olarak anılan bu yükselme olayı Kur'an'da anılmaz, ama çok sayıdaki hadiste ayrıntılı biçimde yer almaktadır.

Miraç Kandili ne zaman? 2021 Miraç Kandili hangi ay ve günde idrak edilecek? ile ilgili etiketler miraç kandili ne zaman 2021 kandil günleri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.