Miraç Kandili namazı nasıl kılınır? Miraç Kandili namazı kaç rekat?

Miraç Kandili namazı için geri sayım başladı. Müslümanlara beş vakit namazın farz olduğu Miraç Kandili namazı nasıl kılınır ve kaç rekat olduğunu sizler için araştırdık. Miraç Kandili ile ilgili detaylar haberimizde.

Müslümanların Allah’tan af diledikleri ve bol bol dua ettikleri bu önemli günde vatandaşlar Miraç Kandili namazını araştırmaya başladı. Miraç Kandili gününde beş vakit namazın farz olması Müslümanlar için ayrı bir önem taşımaktadır. Hz. Muhammed’in, yüce Allah'ın huzuruna çıktığı bu gecede nasıl ibadet etmeliyiz, Miraç Kandili namazı nasıl kılınır ve kaç rekattır haberimizde.

Miraç Kandili namazı nasıl kılınır?

Miraç Kandili gecesinde nafile namazı kılınmalıdır. Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz'in Allah'ın huzuruna çıkarak, dönüşünde ise 5 vakit farz namazı ümmetine müjdelediği gece olarak bilinmektedir. Recep ayının 27. Gecesinde gerçekleşen miraç mucizesi bu yıl 10 Mart Çarşamba gününe denk gelmektedir. Hz. Muhammed (s.a.s) Cebrail ile birlikte Mekke'den Kudüs'e geçtiği, Kudüs'te Peygamber Efendimiz (s.a.s)'i gelmiş geçmiş tüm peygamberlerle karşılaştığı çeşitli kaynaklarda yer almaktadır. Kudüs'te Kubbet'üs Sahra'ya gelen Hz. Muhammed (s.a.s), Muallak kayasından göğe yükselmeye başlamış ve 7 kat semayı tek tek geçerek Allah'ın huzuruna vardı.

Miraç Kandili namazı nasıl kılınır? Miraç Kandili namazı kaç rekat?

Müslüman alemi için büyük bir mucize olan bu gecede namaz farz olarak müjdelendiği için, daha çok namaz kılarak tövbe edilmesi alimler tarafından tavsiye edilmiştir.

O gece Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed göğe yükselmiş ve kullarına namazı müjdelediği için bol bol kaza namazı ve nafile namaz kılınması tavsiye edilmiştir. Bunun dışında bir namaz vardır ki Allah rızası için kılındığı takdirde tüm günahların affedileceği müjdelenmiştir.

Miraç Kandili namazı kaç rekat?

Miraç Kandili namazı 12 rekat olan nafile namazıdır. 2 rekatta bir selam verilerek kılınmaktadır. Namazın her rekatında Fatiha ve Kuran-ı Kerim'den bir sure okunarak kılınmalıdır. Her 2 rekatta bir selam verildikten sonra 100 kere 'Sübhanallahi ve`l hamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denilmektedir. 12 rekat namazın tamamı bittikten sonra 100'er defa tövbe istiğfar ve salavatlar getirilmelidir.

Miraç Kandili ne zaman kılınır?

Miraç Kandili namazı için belirli bir saat olmadığı bilinmektedir. Akşam namazından sonra namazı kılmak isteyen vatandaşlar, Miraç Kandili namazını kılabilmektedir.

Miraç Kandili namazı nasıl kılınır? Miraç Kandili namazı kaç rekat? ile ilgili etiketler miraç kandili namazı nasıl kılınır kaç rekattır saat kaçta kılınır
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.