Minnoşlar dizisi ABD'yi de harekete geçirdi

Netflix Türkiye'den aldırılan pedofili öğeler içeren Minnoşlar dizisi, ABD'de de tartışılıyor. Senatör Ted Cruz, Adalet Bakanlığı'na mektup yollayarak Minnoşlar'ın araştırılmasını istedi.

Tüm Türkiye ve dünyada tepkiyle karşılanan Netflix'in sapkın dizisi Minnoşlar, ABD'de de tartışılıyor.

ABD'li Senatör Ted Cruz, Adalet Bakanlığı'na mektup yollayarak Netflix yöneticilerinin ve yapımcının, pedofiliyle ilgili yasal düzenlemeleri çiğneyip çiğnemediğinin araştırılmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

Dünya üzerinde tepkiler çığ gibi büyürken dizinin fragmanı üzerinden yapımın içeriğini tahmin eden RTÜK, tedbirini erken aldı. Pedofiliyi özendiren içerik, Türkiye'de RTÜK'ün talebi üzerine yayın kataloğundan kaldırılmıştı.

Netflix'in pedofili içeriği karşısında Türkiye'nin koruyuculuğu ve RTÜK'ün öncü tavrı ise takdir topladı. Türk kamuoyunda olumlu karşılanan RTÜK kararı, bugüne kadar kafasını kuma gömen uluslararası camia tarafından ilk kez methedildi. Uluslararası yayıncılık ilkelerin etkili şekilde uygulayan RTÜK'ün bu kararı sonrasında yabancı kaynaklı birçok haber sitesinde ve sosyal medyada Türkiye lehinde olumlu yorumlar yapıldı.

Minnoşlar dizisi ABD'yi de harekete geçirdi ile ilgili etiketler ABD RTÜK Netflix Minnoşlar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.