Minik Zişan'dan acı haber geldi! Babası isyan etti: Sürücü kayıp...

Konya'da ailece 8 sene önce geçirdikleri feci kazada yaralanan ve o günden beri yoğun bakımda olan kızı Zişan Can'ı 14 Ocak'ta kaybeden Murat Ali Can, yaşadıklarını anlattı. Zişan'ın duran kalbi çalıştırıldıktan sonra 8 yıl yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı verdiğini belirten acılı baba, "Kazadan beri tanker sürücüsü bulunamadı. Faili meçhule gidecek. Bir an önce bulunmasını istiyorum'' diye isyan etti.

Ilgın'da ikamet eden, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi'nde görevli olan Murat Ali Can, 22 Eylül 2013 tarihinde oğlu Eren Can'ı tedavisi için Konya'da hastaneye getirdi. Akşam saatlerinde de evlerine dönmek üzere yola çıkan aile, Kadınhanı yakınlarına geldiklerinde Can'ın yönetimindeki hafif ticari araç, sağ şeritten önlerine geçip dönüşü olmayan bölümden sola dönmek isteyen sürücünün, farları yanmayan ve plakası tespit edilemeyen sulama tankerine çarptı. Feci kazanın ardından kimliği belirlenemeyen sürücü, tankerle hızla olay yerinden kaçtı.

Minik Zişan'dan acı haber geldi! Babası isyan etti: Sürücü kayıp...

Kazada sürücü Murat Ali Can, eşi Serpil ile çocukları o dönem 2 yaşındaki Zişan, 11 yaşındaki İkbal ve 16 yaşındaki Eren yaralandı. Sağlık görevlilerince yaralılar ambulanslarla hastaneye tedavi altına alındı. Kaza yerinde ve kaldırıldığı hastanede 2 kez duran kalbi yeniden çalıştırılan Zişan, yoğun bakım ünitesine alındı. Aile fertleri ise tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Minik Zişan'dan acı haber geldi! Babası isyan etti: Sürücü kayıp... - Resim : 2

8 yıldır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren minik Zişan, 14 Ocak'ta tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen hayata tutunamadı.

Minik Zişan'dan acı haber geldi! Babası isyan etti: Sürücü kayıp... - Resim : 3

TANKER SÜRÜCÜSÜ 8 YILDIR ARANIYOR

Feci kazaya karışan sulama tankeri ve sürücüsünün 8 senedir bulunamadığını söyleyen acılı baba Murat Ali Can, yaşadıklarını anlattı.

Minik Zişan'dan acı haber geldi! Babası isyan etti: Sürücü kayıp... - Resim : 4

Can, şu ifadeleri kullandı:

''Konya'ya oğlum Eren'i tedavi için hastaneye götürmüştüm. Yanımızda diğer 2 çocuğumuz da vardı. Ilgın'a dönerken Kadınhanı yakınlarında normal hızla seyir halindeydik. Zaten yolda çalışma olduğu için aşırı hızla gitmek imkansızdı. Ben sol şeritte seyir halindeyken, sağ şeritte farı yanmadan bir sulama tankeri bir anda önümüze kırıp, geçişi olmayan bir bölümde sola Konya istikametine girmek istedi. Bende aracımla kaçacak yerim olmadığı için sulama tankerinin arka lastiklerine vurdum. Tanker bu da yetmezmiş gibi, bir de geri geri gelerek bizi ezdi. Daha sonra tanker, tekrar Konya istikametine döndü. Kaza sırasında kızımız Zişan Can vefat etmiş. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaşama döndürmüşler ve tekrar vefat etmiş. Doktorlar tarafından yine hayata geri döndürülmüş. Kazayla ilgili bizim çelişkilerimiz var. Afyonkarahisar yolundaki Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ne ait kamera kayıtlarını savcılık istedi. İlk önce Ankara kara yolundaki kayıtlar gönderildi. Savcılık tekrar istedi. Bu kez Afyonkarahisar kara yolundaki kayıtlar geldi; fakat ne benim araç ne de tankerin o yoldan geçtiğine dair kayıtlar yer almadı."

Minik Zişan'dan acı haber geldi! Babası isyan etti: Sürücü kayıp... - Resim : 5

'ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTİYORUM'

Feci kazadan sonra hukuki mücadelesine devam ettiğini ve olayın peşini bırakmayacağını ifade eden Can, ''Kızımın ölümüne sebep olan tanker sürücüsünün bir an önce bulunması için yardım istiyorum. Araştırılıp bu kazanın faili meçhulden döneceğini biliyorum. İstanbul’un nüfusu 15 milyon, yabancı uyruklu bir kişi öldürüldüğünde zanlıyı 4 günde buldular. Bizim kameranın altından geçtiğimiz yerler belli. 2 milyon nüfuslu Konya’da bulunamıyor. Bize Allah rızası için yardım edin" şeklinde konuştu.

DHA

Minik Zişan'dan acı haber geldi! Babası isyan etti: Sürücü kayıp... ile ilgili etiketler kaza zişan konya kaza Zişan Can

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.