Minik kuş yüzde 12 değer kaybetti

Sosyal medya platformu Twitter milyarlarca insanın üyesi olduğu bir paylaşım ortamı. Her fırsatta platformu özgürlük ortamı olarak niteleyen, kişilik haklarına yapılan saldırıları, spekülatif, manipülatif paylaşımları, hatta ucu terör saldırılarına varan eylem çağrılarına bile fikir özgürlüğü kılıfı uyduran Twitter'ın foyası ortaya çıktı. Trump'a her fırsatta sansür uygulayan, son olarak da hesabını kapatan Twitter'ın tartışılan kararı sonrası hisseleri borsada yüzde 12 değer kaybetti.

Twitter'ın New York borsasında işlem gören hisseleri, Trump'ın hesabının kalıcı olarak askıya alınmasından sonra büyük düşüş gösterdi. Hesabı askıya alan Twitter ilk etapta yüzde 4 değer kaybetti.

Bu kayıp sonrası cuma günü 51,48 dolardan kapanan Twitter'ın hisse fiyatı, pazartesi gün içerisinde 45,15 dolara kadar düştü ve yüzde 12 oranında değer yitirdi.

Sosyal medya platformu Twitter, cuma günü Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını duyurmuştu.

Twitter'ın güvenlik ekibinden bu karara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra daha çok şiddeti kışkırtma riski sebebiyle bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık." denilmişti.

Twitter, Trump'ın daha etkin olduğu ve tartışılan paylaşımlarını yaptığı "realDonaldTrump" kullanıcı adına sahip hesabı tamamen kapatırken, Trump'ın seçim kampanya ekibince kullanılan ve 2,4 milyon takipçisi bulunan "TeamTrump" hesabını da askıya aldı.

Trump ise Twitter'ın bu adımının ardında yazılı açıklama ile tepkisini gösterdi. Twitter'ın hesabını askıya alacağını tahmin ettiğini belirten Trump, "Birçok diğer site ile iletişim halindeydik ve yakın zamanda büyük bir duyurumuz olacak. Aynı zamanda yakın gelecekte kendi platformumuzu kurma ihtimallerini de değerlendiriyoruz. Bizi susturamayacaksınız." demişti.

"realDonaldTrump" kullanıcı isimli hesabı askıya alınan Trump, söz konusu yazılı açıklamayı Başkanlık makamının resmi hesabı olan "POTUS"tan yapmıştı. 

Ancak Twitter kısa süre sonra Trump'ın bu paylaşımını da silerken, bir anlamda da ABD Başkanlığına sansür uygulayan kuruluş olarak tarihe geçmişti.

Minik kuş yüzde 12 değer kaybetti ile ilgili etiketler Twitter Donald Trump hisse
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.