Banka alacaktı, dolandıcılıkla suçlanıyor

Patronu Mine Tozlu Sineren ve eşi İbrahim Sineren'in banka satın alacağını iddia ettiği Marka Yatırım Holding'e piyasa dolandırıcılığı konusunda suç duyurusu yapıldı. 15 kişi hakkında yapılan suç duyurusu sonrası başlatılan inceleme neticesinde 16 kişiye işlem yasağı getirildi.

Yüzde 94.11’i halka açık olan ve bir dönem kuruşlu fiyatlardan işlem gören Marka Yatırım Holding’in patronu, patronunun eşi ve bazı kişiler hakkında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) harekete geçti.

2017 ve 2018 yıllarında yaptıkları işlemlerde piyasa dolandırıcılığı tespit eden SPK, 15 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Şirketin patronu olan Mine Tozlu Sineren, eşi İbrahim Sineren ve 15 kişi hakkında "sermaye piyasası araçlarının alım ve satımını yapmak, emir vermek, emir iptal etmek, emir değiştirmek veya hesap hareketleri gerçekleştirmek" iddiası SPK tarafından ortaya kondu.

Ayrıca 16 kişi hakkında Marka Yatırım Holding hissesinde 2 yıl işlem yasağı getirildi.

Banka alacaktı, dolandıcılıkla suçlanıyor

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANABİLİRLER ANCAK...

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre: Sermaye Piyasası Kurulu haklarında suç duyurusunda bulunduğu kişilerin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanabileceğini hatırlattı. 

Ancak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için 15 kişinin beş yüz bin Türk Lirası’ndan az olmamak üzere, elde ettiği veya elde edilmesine sebep olduğu menfaatin iki katı miktarı parayı Kurul kararından itibaren 15 gün içinde; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın e-tahsilat hesabına ödemesi ve aynı süre içinde Kurula ilgili belgeleri iletmesi gerekiyor

Banka alacaktı, dolandıcılıkla suçlanıyor - Resim : 2

BANKA ALACAKTI

Marka Yatırım Holding’in patronu Mine Tozlu Sineren geçtiğimiz yıllarda TMSF’ye niyet mektubu yazdığını ve Türk Ticaret Bankası’nı satın alıp atom bank modeli ile büyümelerini sürdüreceklerini söylemişti. Ancak açıklamanın üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen banka satın almaya ilişkin bir hamle gerçekleştirilmedi. 

Banka alacaktı, dolandıcılıkla suçlanıyor ile ilgili etiketler SPK soruşturma Marka Yatırım Holding dolandırıcılık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.