"Mine Ayman ile Enikonu Sohbet”in ilk konuğu Sibel Tüzün!

Astrolog ve Sunucu Mine Ayman'ın müzik, sanat ve kültür dünyasının ses getiren isimlerini konuk edeceği "Mine Ayman ile Enikonu Sohbet" programı SuperHaber YouTube kanalında başladı…

"Mine Ayman ile Enikonu Sohbet" programının ilk konuğu başarılı şarkıcı Sibel Tüzün oldu. Müzik dışında yoga, meditasyon ve doğal taşlar gibi birçok alana ilgi duyan başarılı şarkıcı, spiritüel yönü ve özel hayatına dair bilinmeyenleri SuperHaber izleyicilerine anlattı.

"ZORLUKLARA KARŞI ÇÖZÜMCÜ OLMALIYIZ"

Özel hayatına ilişkini çarpıcı açıklamalar yapan Tüzün, hayatta karşılaştığı her olayda pozitifliğini korumaya çalıştığını şu sözleriyle belirtti: Hayatın getirdiği zorluklar hep var, korkmak ve endişelenmek yerine tedbir almamız gerekiyor. Negatif olan her şeyden uzak durmalıyız. Negatif duyguları bir su birikintisi gibi düşünelim. O hissettiğimiz bulanık duygular suyun dibinde kalsın ve biz yukarıda daha umutlu, huzurlu ve mutlu bir şekilde yüzelim. Hayatta her zaman zorluklar olacaktır ancak korkmak ve endişelenmek yerine ‘Daha sağlam durabilmek için ne yapmalıyız?’ diye tedbir almamız gerekiyor. Yağmur yağdığı zaman nasıl şemsiye açıp korunuyorsak, hava soğuduğu zaman nasıl kalın giyiniyorsak hayattaki bir takım sıkıntılara karşı daha çözümcü ve sağlam durmalıyız…

TÜZÜN'ÜN SPİRİTÜEL YÖNÜ

Müzik dışında yoga, meditasyon ve doğal taşlar gibi birçok alana ilgi duyan başarılı şarkıcı, kendi içindeki spiritüel yönünden, “Günde iki defa 20 dakika boyunca yoga ve meditasyon yaparak ruhumu dinlendiriyorum. Yoga ve meditasyon yapmak kendimi çok iyi hissettiriyor. Yoga federasyonundan aldığım eğitim sonucu artık yoga eğitmeniyim ancak şu sıralar vakit bulamadığım için bu işi profesyonel olarak yapmayı düşünmüyorum. Taşlara olan merakım ise hep vardı. Deniz kıyısı, dere kenarı gibi gittiğim yerlerde mutlaka taş toplarım. Ametist, Ay taşı, Mercan gibi enerji veren taşlar alıp evde bileklik yapıyorum. Taşların enerjisi bana çok iyi geliyor, şifa kanalı oluyor. Enerji ihtiyacıma göre bazen taktığım bilekliği değiştiriyorum. Enerjisi iyi gelmediğinde bazen bilekliğin arasından çıkartmam gerektiğine inanıyorum.” cümleleriyle bahsetti.

BURCUNUN KARAKTERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Astrolog ve Sunucu Mine Ayman, Sibel Tüzün’ün yoğun iş temposuna rağmen koruyabildiği disiplinli yönünü burçlar üzerinden değerlendirdi: Burcunuz Terazi, yükselen burcunuz ise İkizler. Bu kişiler, öğrenmeye çok meraklı kişilerdir. Çok çabuk öğrenirler. Sosyal hayatı ve hareket halinde olmayı severler. Her şeyi yapmak ve bilmek isterler. Siz de o yüzden bu kadar çok sosyal, meraklı ve hareket halindesiniz. Siz tam anlamıyla estetik ve her şeyden anlayan bir Terazi kadınısınız. Yükseleniniz de İkizler burcu olunca cıvıl cıvıl ve ortaya çok yönlü bir kişilik çıkıyor. Bu sayede her şeye kolayca yetişebiliyorsunuz.

TÜZÜN'DEN ALBÜM MÜJDESİ: 2021 OCAK AYINDA GELİYOR

2019 yazına yeni teklisi ‘Olaylara Gel’ ile hareketli bir giriş yapan güzel şarkıcı, 2020 yazında ezberleri ve kalıpları bozmak için Türkçe bir şarkı düşünmediğini belirtti. Tüzün, uzun süredir üstünde çalıştığı İngilizce bir albüm çıkaracağını söyleyerek, projenin 2021 yılının Ocak ayında piyasada yer alacağını sevenlerine şu cümleleriyle duyurdu: Bir anda üretmeye geçerek şelale gibi şarkı sözleri yazmaya başladım. Üretme hissini yaratmak ve ortaya bir şeyleri çıkartmak çok keyif veriyor ve ben de bunu kaçırmak istemedim. İlk başta düşündüğüm Jazz albüm fikri dönüşerek İngilizce full bir albümü doğurdu. Ancak bunun bir adımı daha var. Sanki aranjeleri de ben yapacağım gibi bir durum söz konusu. Bu üretim sürecini başka bir şey ile kesmek istemedim. Alıştığımız şeyleri yaparak nereye geleceğimizi bugüne kadar hepimiz gördük. Zorunluluklar ve yapılması gerekenler beni hiçbir zaman esir almadı. 2020'nin hepimiz için artık ezberleri ve kalıpları bozacağımız bir yıl olduğunu hissediyorum. Haziran ile eylül ayları arasında yoğun bir tempoya giriyorum ve çok kişiye şarkı söylüyorum. Bu yüzden oturup çalışmak için kayıp bir zaman oluyor. Bu yüzden albümü 2021 Ocak ayında çıkartmayı planlıyorum ve beni dinleme ihtimali olan bütün insanlara ulaşmayı hedeflediğim için albümü yurtdışında çıkartmayı planlıyorum. Biz bir yandan çocuklarımızı okullarda İngilizce öğrensinler diye desteklerken bir taraftan da İngilizce albümlere karşı biraz mesafeli yaklaşıyoruz izleyici olarak. Şöyle bir ricam var: Bana destek olabilirlerse daha rahat bir şekilde yol alacaktır albüm. Neticede duygular aynı aslında ve bunun çokta bir önemi yok. Dünyadaki yaşayan diğer müzik dinleyicilerine ulaşabilmek için dilin evrensel olması gerekiyor.

TÜRKİYE'DEKİ İNGİLİZCE ALBÜMLERE KARŞI KONULAN MESAFE

Türkiye’de birçok şarkıcının çıkardığı İngilizce albümlere karşı mesafeli yaklaşıldığını belirten Tüzün, “Önceden Türkçe radyolarda rap türünde şarkılar çalınmıyordu ancak artık çalınıyor. İngilizce şarkılar da çalınmıyordu ancak bunu kırabiliriz. Türk diziler nasıl uluslararası kanallarda yayınlanıyorsa İngilizce şarkılarda radyolarda yayınlanabilir. Negatif düşünerek bunun önünü kapatmayalım.” dedi.

"90'LAR PARTİSİ YAPACAK KADAR RETRO DEĞİLİM"

90’larda başarılı bir çıkış yakalamış olan Sibel Tüzün, son zamanlarda 90’ların tekrar popüler olması ile ilgili şu yorumu yaptı: 90’lardaki aranjeler daha cesurdu, o dönemde profesyonel olarak müzik hayatına giren isimlerin hepsi çok kıymetliydi. O dönemde birbirinin aynısı ya da benzer hiç iş yoktu, herkes kendi şahsına münhasırdı. 90’larda çıkış yakalamış ancak uzun bir süre ara vermiş müzisyenlerin tekrar müziğe dönmesine kendi adıma çok memnun oldum. Bazıları kopup gitti ama beni hiç etkilemedi bu durum. Ben sahnede olsam da üretmeye sürekli devam ettim. 90’lar benim başlangıcım ama sonum değil. Ben de küsme ya da uzaklaşma durumu hiç olmadı. Ancak ben sürekli üretmiyorum. Bir iş yapıyorsam detaylı bir şekilde derinlemesine girip, hissederek üzerinde yoğunlaşmayı seviyorum. 90’lar partisi yapacak kadar retro bir kişiliğe sahipte değilim. Sahnede de konsept işler yaptığımda bile 60’lardan başlıyorum 2000’lere kadar gidiyorum. Sürekli farklı kostüm giyerek ambiyansı değiştiririm. Üst üste slow şarkı söylemem ya da aynı tarzda şarkıyla devam etmem.

"DERTTEN BESLENİYORUZ"

Son zamanlardaki tartışma yaratan rap müziği ile ilgili ise, “Bilinçli olmadan genel olarak dertten besleniyoruz. Pop ve özellikle arabesk şarkılar da gerginlikten besleniyor. Hayatımda gerginlik istemiyorum’ diyen insanlar bile o ellerinin içindeki telefon ekranındandan kendilerine bulaştığı için o gerginliğin içinde buluyorlar kendilerini. Beyin diyor ki; sen gergin bir ortamdasın ve dolayısıyla bütün salgıların o şekilde salgılanıyor. Bunlardan uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. Üreten kişi olarak da isyan ya da itirazın öfkeyle değil de netlik ile söyleyebilmenin daha doğru olduğunu hissediyorum. Öfke çok paylaşılması ve ulaşılması gereken bir duygu değil. Öfkelenmek çok kolay bunu dışarıya atmak yerine tam tersi söz geçirmeniz gerekiyor.” dedi.

"Mine Ayman ile Enikonu Sohbet" ilk bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.