Mimar Şefik Birkiye kimdir? Taksim Camii mimarı Şefik Birkiye kaç yaşında, nereli?

Taksim Camii mimarlarından Şefik Birkiye bir kez daha gündem oldu. Daha önceden yapımı gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi mimarı da olan Şefik Birkiye bu sefer de Taksim Camii’ne imzasını attı. Peki, Taksim Camii mimarı Şefik Birkiye kimdir?

Taksim’de temeli 4 yıl kadar önce atılan ve aynı anda 4 bin kişinin ibadet edebileceği Taksim Camii mimarlarından Şefik Birkiye adını önemli başyapıtlar arasında atmaya devam ediyor. Yapımına 2021 senesinde başlanan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin mimarlarından olan Şefik Birkiye kaç yaşında, nerelidir?

Mimar Şefik Birkiye Kimdir?

1954 senesinde Ankara’da dünyaya gelen Şefik Birkiye, aslen Orduludur. Babasının adı Mahmut Birkiye ve annesi de Şefika Birkiye’dir. Şafak ve Şule adında 2 kız kardeşi olan Birkiye, küçük yaşlardan itibaren diplomat olarak görev yapan babasının ardından seyahatlere başladı.

1972 yılında üniversite eğitimini Belçika’da gördü. 1978 yılında da Brüksel’deki La Combre mimarlık fakültesinden mezun olduktan sonra yüksek lisans derecesini de 1981 yılında tamamlayan Birkiye aynı zamanda bir Belçika vatandaşıdır.

Mimar Şefik Birkiye kimdir? Taksim Camii mimarı Şefik Birkiye kaç yaşında, nereli?

1979 yılında Belçika’da Vizzion Architects adlı mimarlık ofisini kurdu. Ofiste 10 ortak dahil olmak üzere 100 mimar çalıştı. 1997 yılında mimari anlamda daha küresel bir yaklaşım gösteren Birkiye, projelere doğrudan katılım sağlayabilme adına Vizzion Europe’yu kurdu. 2006 senesinde ise ortaklarından ayrıldı.

Felsefe’ye olan düşkünlüğü ile de tanınan Birkiye, yapımına 2012 senesinde başlanan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin mimarı oldu. 2017 senesinde de İstanbul’un Taksim Meydanına yapılan Taksim Camii’nin mimarlarından birisi olarak tarihteki yerini aldı.

Birkiye’nin Türkiye’deki eserleri arasında İstanbul Silivri Klasis Otel, Monako Prensi Rainer için dev bir otel, Kahire’de üç gökdelen, Rusya’da iki ve Polonya’da bir adet otel bulunmaktadır.

Mimar Şefik Birkiye kimdir? Taksim Camii mimarı Şefik Birkiye kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Taksim cami mimar Taksim Camii şefik birkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.