Mimar Başak Cengiz nasıl öldü? Katili Can Göktuğ Boz kimdir?

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde kaldırımda yürüdüğü esnasında kendisine arkadan yaklaşan Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcı ile vahşice katledilerek öldürülen mimar Başak Cengiz, Türkiye’nin gündeminde ilk sırada yer aldı. Mimar Başak Cengiz kimdir, nasıl öldü?

Samuray kılıcı ile öldürülen 28 yaşındaki genç mimar Başak Cengiz, Türkiye’nin gündemine ilk sıradan giriş yaptı. Sokak ortasında hiç tanımadığı bir kişi tarafından samuray kılıcı darbesi ile vahşice öldürülen Başak’ın ailesi katil zanlısı Can Göktuğ Boz’un en ağır cezayı almasını istiyor.

Yakalanan katil zanlısı ilk ifadesinde “Birini öldürmek istedim” sözlerini sarf ederken zanlının evinde yapılan incelemede ortaya çıkan notlar ise adeta kan dondurdu.

Mimar Başak Cengiz Kimdir?

İstanbul Finans Merkezi'ndeki bir proje için iki aylığına İstanbul'a gelen 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz, mesaisinin hemen ardından otele yürüdüğü sırada Can Göktuğ Boz'un samuray kılıçlı saldırısına uğradı. Cani, kılıcı defalarca saplayıp genç kızı vahşice öldürdü. Olay Ataşehir’deki Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak'ta saat 19.00 sıralarında yaşandı.

Mimar Başak Cengiz nasıl öldü? Katili Can Göktuğ Boz kimdir?

Ağır yaralanan Cengiz hastaneye kaldırılmasına rağmen doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Emniyet güçleri, katil zanlısını kısa sürede yakalarken Boz ilk ifadesinde, "Çok canım sıkkındı. Bir kadını bıçaklamayı düşündüm. Evdeyken birini öldürmeyi planladım. Elime kılıcı alıp dışarı çıktım. Öldürebileceğim, bana direnemeyen birinin, bir kadının geçmesini bekledim. Karşıma o çıktı, öldürdüm" dedi.

Can Göktuğ Boz Kimdir?

Özel bir üniversitede mühendislik okuyan, aynı zamanda Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Can Göktuğ Boz'un, daha önce 5 yıl psikolojik tedavi, 17 gün uyuşturucu tedavisi gördüğü belirtildi.

 

 

Mimar Başak Cengiz nasıl öldü? Katili Can Göktuğ Boz kimdir? ile ilgili etiketler Can Göktuğ Boz Başak Cengiz samuray kılıcı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.