Kafe ve restoranlar yeniden kapanacak mı?

Koronavirüs kısıtlamalarının kontrollü olarak gevşetilmesi sonrası vaka sayılarında yaşanan artış yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği sorularının sorulmasına neden oldu. Milyonlarca kişi yarın yapılacak kabine toplantısında yeni kararların alınıp alınmayacağını merak ediyor. Yarın yapılacak toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararları açıklayacak.

Koronavirüs salgınında artan vaka sayıları sonrası gözler Kabine toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin öncelikli gündem maddesini 1 Mart’ta başlayan kontrollü normalleşme süreci oluşturacak.

Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, koronavirüsün Türkiye’deki bir yıllık seyrinin ele alınacağı toplantıda, en kritik başlık, Erdoğan’ın “Mutasyonun inişli çıkışlı görüntüleri bizleri karar almada zorluyor. Bütün şartları zorlayacağız, mümkün olduğu kadarıyla aldığımız kararın arkasında durmaya çalışacağız” sözleriyle gündeme gelen kısıtlamalar olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrası alınan kararları açıklayacak.

YENİ KISITLAMA BEKLENMİYOR

Kabine toplantısında “şimdilik” yeniden kapanmaya dönük bir karar çıkmayacağı belirtilirken, alınan tedbirlere rağmen vaka ve ölüm sayılarında öngörülemez artış olması durumunda kısıtlamaların bir sonraki toplantıda yeniden ele alınabileceği belirtiliyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, en son tedbirin kapanma olması gerektiği görüşünde. Palandöken yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Tedbirli süreç devam ediyor. Kontrollü normalleşme sürecini iyi götürüyoruz. Esnaf da vatandaş da bilinçlendi. Gerekli uyarıları yapıyoruz."

KORONAVİRÜS TABLOSUNDA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre  24 saatte 150 bin 98 Kovid-19 testi yapıldı, 15 bin 82 kişinin testi pozitif çıktı, 65 kişi hayatını kaybetti.

Ağır hasta 1350 olurken, 15 bin 287 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 685 bin 560'a yükseldi.

Kafe ve restoranlar yeniden kapanacak mı? ile ilgili etiketler kabine toplantısı kısıtlama kafe ve restoranlar yeniden kapanacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.