Milyonlarcası harekete geçti! İstila başlıyor

Birleşmiş Milletler yeni çekirge istilası için uyardı. Her gün 150 kilometre yol katedebilen çekirgelerin tehdit ettiği ülke ise Batı Afrika'da bulunan Kenya. BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO, ülkenin bir hafta içinde ikinci çekirge istilası yaşayabileceği uyarısı yaptı.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Twitter hesabından yaptığı açıklamada, çekirge sürülerinin Etiyopya ve Somali'den gelebileceği bilgisini paylaştı. Açıklamada, "Kenya'da bir hafta içinde ikinci bir çekirge istilası bekleniyor." denildi..

Kenya Entomoloji Derneği Başkanı Dr. Kasina Muo ise çöl çekirgelerinin Kenya'da ilk olarak 2019'un Aralık ayında görüldüğünü belirtti. Mou, "Somali ve Etiyopya'da yumurtlayan çekirgeler, önümüzdeki günlerde Kenya'yı işgal etmeye başlayacaklar." diye konuştu.

Bir hafta içinde ülkeyi istila etmesi beklenen çekirge sürülerinin ocak ayına kadar ülkede etkili olması bekleniyor.

ÇEKİRGELER YEREL HALKTA PANİĞE NEDEN OLUYOR

Doğu Afrika'da her gün 150 kilometre yol katedebilen ve geçtiği bölgedeki ekinlere zarar veren çekirgeler, yerel halkta büyük paniğe neden oluyor.

Bir kilometrekarede yer alan 40-80 milyon çekirge, sadece bir günde 35 bin kişiye yetecek gıdayı tüketebiliyorlar.

Milyonlarcası harekete geçti! İstila başlıyor ile ilgili etiketler Birleşmiş Milletler Kenya Afrika çekirge
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.