Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiriyor! Temassız ödeme limiti değişti

Temassız ödeme limitlerinde değişiklik yapıldı. Kredi kartı ve banka kartlarında temassız ödeme limiti, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 250 lira daha artırılarak, 750 liraya çıkarıldı.

Covid-19 salgınıyla birlikte alışveriş alışkanlıkları da ödeme sistemleri de değişiklik göstermişti. Hijyen önlemleri kapsamında temassız ödemelerde büyük oranda artış gerçekleşti.

Kredi kartı ve banka kartı kullananları yakından ilgilendiren temassız ödeme limiti 500 liradan 750 liraya çıkarıldı. Yeni uygulama 1 Temmuz 2022'den itibaren geçerli olacak.

Temassız ödeme limiti daha önce 1 Şubat 2022 tarihinde 500 liraya yükseltilmişti.

TEMASSIZ ÖDEME NEDİR?

Temassız ödeme ile kullanıcılar ödeme aracı ve POS cihazı arasında temas olmadan ödeme işlemi yapabiliyor. Temassız ödeme işleminde, kullanıcı temassız kartını veya temassız ödeme yapabilen telefonunu işyeri POS cihazına yakın mesafede tutar ve ödeme bilgileri kablosuz olarak gönderilir.

 

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiriyor! Temassız ödeme limiti değişti ile ilgili etiketler Kredi kartı Temassız ödeme temassız ödeme limiti banka kartı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.