Milyonlarca kullanıcının yaşadığı sorunun sebebi herkesi şaşırttı

Sosyal medya platformu Instagram'da bir süredir iPhone kullanıcılarının yaşadığı sorunun nedeni ortaya çıktı. hikaye bölümünde çökmeyle karşılaşılan hatanın 14 yaşındaki bir yazılımcının girdiği kod nedeniyle olduğu öğrenildi. 'Pgtalal' adıyla Instagram'da hesabı bulunan yazılımcının kimliği açıklanmadı.

Popüler sosyal medya platformu Instagram'ın, uzun bir süredir iPhone kullanıcılarının hikaye kısmında yaşadığı kilitlenme ve uygulamadan atma sorununu çözdüğü bildirildi.

​Dünya genelinde birçok iPhone kullanıcısını uygulamanın hikaye bölümünde önce tuhaf bir görüntü, sonra da bir çökmeyle karşılaştıran hatanın, 14 yaşında olan ve kimliği belirtilmeyen bir yazılımcının girdiği koddan kaynaklandığı belirtildi.

Milyonlarca kullanıcının yaşadığı sorunun sebebi herkesi şaşırttı

Mevcut sorunun, 'Pgtalal' adıyla bir Instagram hesabı bulunan yazılımcının paylaştığı hikayeye tıklayanlarda görüldüğü bir YouTuber tarafından ortaya çıkarıldı. Aktif olarak kullanılan Pgtalal hesabının 70 bin takipçisi bulunuyor. TikTok hesabı da sahip olduğu belirtilen genç yazılımcı hakkında başka bir bilgi bulunmuyor.

Öte yandan, hatadan Android kullanıcılarının çoğunun etkilenmediği belirtilirken, etkilenen az sayıda Android kullanıcısının, Instagram'ın hikaye kısmında mor renkte bir fon, konfeti efekti ve 'Your Love' isimli bir şarkıyla karşılaştığı bildirildi.

Milyonlarca kullanıcının yaşadığı sorunun sebebi herkesi şaşırttı ile ilgili etiketler Instagram iPhone kilitlenme hikaye Pgtalal
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.