Milyonlarca esnaf pazartesi kepenk açmak istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2 milyonu aşkın esnafın koronadan en fazla etkilenen kesim olduğunu belirterek pazartesi sabahı işletmelerin açılmasının beklendiğini söyledi. Palandöken, "415 meslek dalında esnaflık yapan 2 milyonu aşkın üyemiz Kovid-19’dan en fazla etkilenen kesim olmuştur. 14 aydır kapalı olan işletmeler ile işyeri sahiplerimiz dört gözle pazartesi günü sabahı işyerlerini açmayı beklemektedirler" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan tam kapanma döneminin 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'e kadar süreceğini anımsattı.

“ESNAF VE SANATKARIN YENİ BİR KAPANMAYA TAHAMMÜLÜ YOK”

Esnaf ve sanatkarın yeni bir kapanmaya tahammülü olmadığına işaret eden Palandöken şunları kaydetti:

“PAZARTESİ GÜNÜ BEKLENMEDEN İŞLETMELERİN AÇILIŞLARI İLE İLGİLİ KAFALARDAKİ SORU İŞARETLERİ GİDERİLMELİ”

"Kayıtlı ekonomi içerisinde yer alan esnaf ve sanatkarlarımızın iş yerleri 17 Mayıs Pazartesi günü yeni yasaklama olmadan açılmayı beklemektedir. Bunun için zaman kaybedilmeden, pazartesi günü beklenmeden işletmelerin açılışları ile ilgili kafalardaki soru işaretleri giderilmeli ve çalışma şekil ve şartları belirlenmelidir. Tüm sektörlerde endişeli bekleyişe bir son verilmelidir. Belirsiz bekleyiş esnafımızı tedirgin etmektedir."

Milyonlarca esnaf pazartesi kepenk açmak istiyor

“ESNAFIMIZIN DERİN BİR NEFES ALMASI SAĞLANMALI”

Esnafın salgının başından beri yaşadığı sıkıntılara dikkati çeken Palandöken, işletmelerin son 3 dini bayram ile özel günlerden hak ettiği geliri elde edemediğini bildirdi. Palandöken, "Esnafımızın daha fazla mağdur edilmesine müsaade edilmemeli. Aylardır kapalı olan ve iş yapamadığı için büyük mağduriyet yaşayan esnafımızın derin bir nefes alması sağlanmalıdır." ifadesini kullandı. (İHA)

Milyonlarca esnaf pazartesi kepenk açmak istiyor ile ilgili etiketler esnaf Korona Koronavirüs tesk bendevi palandöken
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.