Milyonlarca Emeklinin Gözü Ocak Ayında: SSK ve Bağ-Kur Maaşlarında Zamlar Netleşiyor!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak ayına az bir zaman kala 2022’de emekli maaşlarına yapılacak zam miktarları konusunda araştırmalarına başladı. Bu yılın ikinci yarısı içinde yapılacak olan zam miktarları da netleşince ortaya çıkacak zamlar herkesi memnun edecek cinsten.

2022 Ocak ayına az bir zaman kala SSK ve Bağ-Kur maaşları yeniden gündeme geldi. Her sene emeklilere Ocak ila Temmuz ayında gerçekleşen zamlar sonrasında maaşlarında yapılan iyileştirmeler enflasyon rakamlarının ortaya çıkması sonrasında kesinlik kazanacak.

Emekli maaşlarına yapılacak olan zamlarda en belirgin etmen ise enflasyon rakamları olacak. Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan son bilgilere göre ise Eylül ayında enflasyon yüzde 1,25 artarken, yıllık bazda ise bu rakam yüzde 19.58 olarak gerçekleşti.

Milyonlarca Emeklinin Gözü Ocak Ayında: SSK ve Bağ-Kur Maaşlarında Zamlar Netleşiyor!

Emekli maaşlarına 2022’de ne kadar zam gelecek?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan 3 aylık enflasyon verileri ışığında enflasyon yüzde 4.23 olarak gerçekleşti. Oranın belirleyici olması için geride kalan 3 ayında enflasyon verilerinin açıklanması gerekmektedir.

Şu anki oran doğrultusunda yapılan tahminlere göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışında 329 liraya kadar bir artış gerçekleşecek.

Emekli vatandaşlara son olarak Temmuz ayında aldıkları zam, yüzde 8.45 olarak belirlenmişti.

Milyonlarca Emeklinin Gözü Ocak Ayında: SSK ve Bağ-Kur Maaşlarında Zamlar Netleşiyor! ile ilgili etiketler maaş SSK emekli Bağ-Kur zam
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.