Milyar dolarlık uçak gemisi çöp mü olacak?

ABD Kongresi'nin F-35 savaş uçaklarıyla uyumlu olmadığı için yeni uçak gemisi CVN-79 John F. Kennedy'nin kullanılmasını yasaklayabileceği belirtildi.

The Drive'ın haberine göre 5. nesil savaş uçakları F-35C'ler, CVN-79 John F. Kennedy uçak gemisindeki elektromanyetik uçak kalkış sistemi ve gelişmiş uçak durdurma tertibatıyla uyumlu olmadığı için bu gemi üzerinde iniş ve kalkış gerçekleştiremiyor.

ÜS İŞLEVLERİNİ YERİNE GETİREMİYOR

CVN-79 John F. Kennedy projesine karşı çıkanlar, geminin üs işlevlerini de yerine getiremediğini kaydederek, test aşamasında uçak gemisinden sadece F A-18 Super Hornet ve EA-19G Growler uçaklarnın havalanabildiğinin altını çizdi.

CVN-79, ABD'nin 13 milyar dolar yatırım yaptığı yeni nesil Gerald R. Ford süper uçak gemisi sınıfında yer alıyor.

Bir önceki seride üretilen CVN-78, ABD Donanması'na Mayıs 2017'de teslim edilmiş ancak çıkan sorunlar nedeniyle bir türlü tam kapasiteyle kullanılamamıştı.

Milyar dolarlık uçak gemisi çöp mü olacak? ile ilgili etiketler F-35 ABD uçak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.