Milliyetçi kanatta "Bahadır Erdem" isyanı

İYİ Parti milletvekili Ümit Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki FETÖ iddialarıyla ilgili tartışmalar bitmemişken bu kez de 'Bahadır Erdem' krizi çıktı. Gülen'in 15 Temmuz'da Humeyni'den daha şaşalı bir şekilde Türkiye'ye döneceğini iddia eden, Öcalan'ın ev hapsine çıkartılacağını müjdeleyen Erdem'e İYİ Parti'nin milliyetçi kanatından sert tepki geldi. Tepkilerin başını ise disipline sevk edilen Ümit Özdağ ile İsmail Koncuk çekiyor.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki 'FETÖ' iddiaları nedeniyle disipline sevk edilmişti. 

Ancak Özdağ'ın partideki yanlışların üzerine gitmekten vazgeçmeye niyeti yok. 

Özdağ, Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'in FETÖ, Fetullah Gülen, PKK ve Öcalan hakkında attığı tweetlerin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyadan sert tepki gösterdi.

Özdağ, "Türk Milliyetçileri İYİ Parti'yi bu fikirleri savunanlara "Genel Başkan yardımcım" demek için kurmadılar. İYİ Parti'ye partimizi bırakıp geldik ama davamızı bırakmadık. IYI Parti, Türk Milleti, Türk Devleti, Türk Vatanı, Türk Bayrağı diyenlerin partisidir" ifadelerini kullandı. 

Milliyetçi kanatta "Bahadır Erdem" isyanı

"İYİ Parti'ye partimizi bırakıp geldik ama davamızı bırakmadık" diyen Özdağ gibi Erdem'e tepki gösterenlerden biri de İYİ Parti Adan Milletvekili İsmail Koncuk oldu. 

"Bu arkadaşı İYİ Parti'ye kim getirdi" diye soran Koncuk, "Dava adamlarına, kurucularımıza kara liste, bu arkadaşlara divan üyeliği! Soru şu: bu arkadaşı İYİ Partiye kim getirdi? Kim allayıp, pullayıp sundu? Operasyon mu arıyorsunuz? İşte size operasyon! Böyle zihniyete sahip kişilerle nereye gitmeyi umut ediyordunuz?" ifadelerini kullandı.

 Milliyetçi kanatta "Bahadır Erdem" isyanı - Resim : 2

İYİ Parti Medyadan Sorumlu eski Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya önce Özdağ için ihraç edilsin diye imza toplayan 81 il başkanına "neredesiniz?" diye seslendikten sonra "Bahadır Erdem, Apo'yu ev hapsine çıkaracağım diyor. Bahadır Erdem'i hem Duran Kalkan'a hem de Demirtaş'a sordum. Bizde böyle bir kayıt yok dediler" mesajlarıyla ironik bir tepki ortaya koyuyor. 

Milliyetçi kanatta "Bahadır Erdem" isyanı - Resim : 3

Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü ve Onursal üyesi Beyza Tufan ise Bahadır Erdem'in attığı tweetlerin ortaya çıkması üzerine tepkisini "İYİ Parti'de Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri, Ali Türkşen, Yörük Ali Paşa, Ümit Özdağ ve daha nice vatanseveri tasfiye ettiler ki bu zihniyetlere yer açılsın. Tanıştırayım, APO'yu ev hapsine çıkarma hayali kuran bu kişi yeni Genel Başkan Yardımcıları Bahadır Erdem" sözleri ile gösterdi. 

Milliyetçi kanatta "Bahadır Erdem" isyanı - Resim : 4

 

GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti. DEM Parti yöneticilerinin Diyarbakır Sur'daki mazbata töreni sırasında hakaret içeren sözleriyle ilgili müfettiş görevlendirildi.