Milli Takımın Dünya Kupasına direkt katılma ihtimali var mı? İşte tüm olasılıklar...

A Milli Takım, Dünya Kupası elemeleri kapsamında Cebelitarık'ı 6-0 mağlup ederken rakiplerimizden gelen sonuçlar umutları büyük ölçüde artırdı. Norveç'in Letonya ile berabere kalması, play-off umutlarını güçlendirirken, Hollanda'nın Karadağ ile 2-0 öne geçtiği maçta 1 puana razı olması ise gruptan lider çıkma olasılığını gündeme getirdi. İşte son maçlar öncesi ortaya çıkan tüm olasılıklar...

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda son haftaya girilirken 9. hafta da her şey bizim istediğimiz gibi oldu. A Milli Takımımız, Cebelitarık'ı 6-0 mağlup ederken Dünya Kupası için yeniden umutlandı.

Cebelitarık'a karşı İstanbul'da 6 farkla kazandı. Dakikalar sonra Norveç evinde Letonya'yla 0-0 berabere kaldı. Ardından Hollanda 2-0 öne geçtiği maçta Karadağ ile Podgorica'da 2-2 berabere kaldı.

HOLLANDA'YA KARADAĞ ŞOKU

Lider Hollanda ise Karadağ deplasmanındaydı. Portakallar, 25 ve 54'te ilki penaltıdan olmak üzere Depay'ın attığı gollerle 2-0 öne geçti. Busonuçla grupta liderliği garantileyecek olan Hollanda, sonrasında ise şok yaşadı. Karadağ, 82'de Vukotic, 86'da ise Vujnovic'in attığı gollerle 2-2'yi buldu. Bu sonuçla Hollanda puanını 20 yaptı ve liderliği garantileyemedi.

HOLLANDA İLE 2 PUAN FARK VAR

Hollanda, son maç haftasına 20 puanla lider girdi. Millilerimiz, Norveç'e karşı 1 averaj farkıyla ve 18 puanla ikinci sıraya yükseldi. Norveç ise yine aynı puanla üçüncü sıraya indi. Karadağ ise 12 puanla şansını kaybetti.

GRUPTAN ÇIKMA HESABI

Salı günü Karadağ ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan milliler, Hollanda’nın Norveç’i ağırlayacağı son haftada kazanarak play-off ve gruptan direkt çıkmanın hesaplarını yapıyor. İşte o ihtimaller...

DİREKT KATILIM İHTİMALİ VAR MI?

Hollanda'nın deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kalmasının ardından Türkiye, direkt olarak Dünya Kupası'na katılabilir. Eğer Milliler Karadağ'ı Norveç de Hollanda'yı aynı gol farkıyla mağlup ederse, Türkiye grupta liderlik koltuğuna oturarak Katar vizesi alacak.

KAYBETSEK BİLE PLAYOFF İHTİMALİ

Son maçta deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak A Milli Takım'a Hollanda-Norveç maçının skoruna göre beraberlik ve mağlubiyet bile yeterli olabilir.

Eğer Hollanda ile Norveç berabere kalırsa, Karadağ'dan Millilerin alacağı 1 puan da play-off'u getirecek. Hollanda, Norveç'i mağlup ederse, Milliler, Karadağ'dan daha az fark yiyerek mağlup olsa da play-off'lara kalan taraf olacak.

Milli Takımın Dünya Kupasına direkt katılma ihtimali var mı? İşte tüm olasılıklar... ile ilgili etiketler Milli Takım Hollanda Norveç Dünya Kupası eleme grubu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.