Milli Takım, FIFA dünya sıralamasında 39. sırada yer aldı

Büyük umutlarla yer aldığı EURO 2020'deki performansıyla hayal kırıklığı yaratan ve turnuvayı en kötü takım olarak bitiren Türkiye, FIFA dünya sıralamasında 10 basamak gerileyerek 29. sırada yer aldı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 1 yıl gecikmeli olarak bu yaz gerçekleştirilen EURO 2020'ye büyük umutlarla giden ancak performansıyla hayal kırıklığı yaratan A Milli Takım, FIFA dünya sıralamasında da geriledi.

MİLLİ TAKIM 10 BASAMAK GERİLEDİ

Turnuva sonrası FIFA tarafından güncellenen puanlarla birlikte yeni dünya sıralaması açıklandı. EURO 2020'de yer aldığı A Grubu'nda oynadığı 3 maçtan da sahadan mağlubiyetle ayrılan Milli Takım, 1464 puanla 10 basamak düştü.

Yıllardır yakaladığı jenerasyonlar büyük bir kupa alması beklenen Belçika, turnuvada yarı final aşamasında elenmesine rağmen zirvedeki yerini korudu. Copa America finalinde ezeli rakibi Arjantin'e mağlup olan Brezilya, 2. sıraya yükselirken; 2. basamakta yer alan Fransa ise 3. sıraya düştü.

EURO 2020'yi şampiyonlukla tamamlayan Roberto Mancini yönetimindeki İtalya 5., 2021 Copa America şampiyonu Arjantin ise 6. sıraya yükseldi.

MEKSİKA VE ABD İLK 10'A GİRDİ

Daha önce ilk 10 sırada yer alan Güney Amerika ekibi Uruguay ve Avrupa ekibi Danimarka'nın yerini ise 2021 CONCACAF Altın Kupa finalisti Meksika ve şampiyonu ABD aldı.

Daha önce 58. sırada yer alan Katar, 16 basamak yükselerek  42. sıraya yerleşti ve en büyük çıkışı yapan takım oldu.

İLK 10 

1 - Belçika 
2 - Brezilya 
3 - Fransa 
4 - İngiltere 
5 - İtalya 
6 - Arjantin 
7 - İspanya 
8 - Portekiz 
9 - Meksika 
10 - ABD 

Bir sonraki FIFA dünya sıralaması, 16 Eylül'de açıklanacak.

EURO 2020 LİSTEDE GERİYE ATTI

EURO 2020 öncesi dünyanın pek çok yerinde otoriteler tarafından turnuvanın sürpriz adaylarından biri olarak gösterilen Türkiye, genç ve kaliteli oyuncarı nedeniyle beklenti yaratmıştı. Ancak EURO 2020'de Kuzey Makedonya ile beraber puan alamayan tek takım olan A Milli Takım, -7 averajla da turnuvanın en kötü takımı olmuştu.

Bir süredir listede yükselerek devam eden Milli Takım, EURO 2020 performansıyla birlikte 10 sıra gerilemiş oldu.

 

Milli Takım, FIFA dünya sıralamasında 39. sırada yer aldı ile ilgili etiketler A milli futbol takımı Milli Takım FIFA Dünya Sıralaması bizim çocuklar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.