Milli silahlı insansız deniz aracı ULAQ, Avrupa'ya ihraç edilecek!

Naval News'de yayımlanan bir makalede dünyanin ilk insansız askeri deniz platformları olan yerli ve milli ULAQ SİDA'larını üreten şirketlerden biri olan Ares yetkilisi ile yapılan röportaja yer verildi. Ares Genel Müdür Yardımcısı, bazı Avrupa ülkelerinin kullanıcı olmak için aday olduğunu bildirdi ve bu ülkelerin isimlerinin 2022'nin ilk aylarında açıklanacağını ifade etti.

Naval News’in Ares Tersanesi Genel Müdür Yardımcısı ile röportajından şirketin iki Avrupalı ​​müşteriyle ileri düzeyde ihracat görüşmelerinde olduğunu öğrenildi.

Yakın zamanda online olarak gerçekleştirilen NATO İnsansız Deniz Sistemleri Girişimi’nin (MUS) 8. Yönlendirme Kurulu toplantısına katılan Ares Tersanesi ve Meteksan, ULAQ S/İDA (Silahlı/ İnsansız Deniz Aracı)’nın yeni bir varyantını tanıttı. Yeni varyant “Üs/Liman Savunma Botu” olarak adlandırıldı.

ULAQ İÇİN AVRUPALI ADAY ÜLKELER VAR

Naval News röportajla ilgili yaptığı haberde “Pehlivanlı, su üstü harbinin temel gereksinimlerini karşılaması, lazer atamasız kullanılması, mülteci ve kaçak kaçakçılığın önlenmesinde oynadığı caydırıcı rol gibi yeteneklere de bu silahla donatılmış bir Su Üstü İnsansız Deniz Aracının görev yaptığı kuvvete sağlayacağı önemli faydalar olarak değindi.” ifadelerine yer verdi.

Pehlivanlı’nın Naval News’in ULAQ’a yabancı ülkelerden gelebilecek ilgiyle ilgili sorusu üzerine “ULAQ için Avrupa kullanıcı ülke adaylarının olduğunu belirtmekten memnuniyet duyuyorum. İki ülke ile tamamlanmak üzere olan nihai müzakereler yakında sonuçlanacak. Anlaşmalarımızın 2022’nin ilk aylarında açıklanacağını düşünüyorum.” ifadeleriyle açıkladı.

ULAQ S/İDA

Ares Tersanesi ve Meteksan tarafından tasarlanıp geliştirilen ULAQ S/İDA( Silahlı/ İnsansız Deniz Aracı) Türk firmaları tarafından geliştirilmiş olan ilk insansız deniz platformudur.

ULAQ S/İDA ‘nın ardından ASELSAN ve Sefine tersanesi ortak olarak ALBATROS S İDA’sını tamamlayarak Mavi Vatan’a indirmişti. Onların ardından ise DEARSAN tersanesi geliştirdiği İDA’yı Mavi Vatan’a indirmeye hazırlanıyor.

Milli silahlı insansız deniz aracı ULAQ, Avrupa'ya ihraç edilecek! ile ilgili etiketler Avrupa sida naval news ULAQ
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.