Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: Kaçak göçle mücadele için İran sınırına takviye yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı Afganistan'da bulunan Türk askerlerinin operasyonel bir görevinin olmayacağını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Göreve devam edilmesi durumunda TSK unsurlarının Afganistan’da muharip görevi olmayacak, meşru müdafaa dışında operasyonel görevde bulunmayacaktır" ifadeleri yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığı Afganistan'daki Türk askerlerinin durumu ve sınırdaki kaçak göçle ilgili açıklamalar yaptı. Bakanlığın açıklamasında Türk askerlerinin Afganistan'da muharip görevinin bulunmayacağının altı çizildi. Ayrıca İran sınırına takviye birliker gönderildiği bildirildi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Kuzey Irak'ta Pençe Harekatlarında şu ana kadar 215 terörist etkisiz hale getirildi.

Son iki ayda 10’u büyük, 30’u orta çaplı 40 operasyon yapıldı. Bu yılın başından itibaren 1595 terörist etkisiz hale getirildi.

Son gelişmeler ışığında İran sınırında gerekli birlik kaydırmaları ve takviyeler yapılmıştır, Mehmetçik, sınır ihlallerini engellemek için faaliyetlerini yürütmektedir.

Göreve devam edilmesi durumunda TSK unsurlarının Afganistan’da muharip görevi olmayacak, meşru müdafaa dışında operasyonel görevde bulunmayacaktır."

ABD İLE AFGANİSTAN GÖRÜŞMELERİ

"Görüşmeler devam ediyor. Türkiye'nin oradaki varlığı muharip olmayacak.

Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz'de menfaatlerini korumakta kararlı. Yunanistan provokasyona devam etmektedir, silahlanma gayretleri yakından izlenmektedir."

GÜVENLİK KAYNAKLARI: GÖRÜNTÜLERİN ÇOĞU BİZİM SINIRLARIMIZA AİT DEĞİL

Güvenlik Kaynakları'ndan ise "Sosyal medyada paylaşılan yasa dışı geçişlerle ilgili görüntülerin çoğunluğu bizim sınırlarımıza ait değil" açıklaması yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: Kaçak göçle mücadele için İran sınırına takviye yapıldı ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı Afganistan Operasyon Türk askeri görev
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.