Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: F-35'lerle ilgili ikinci toplantı 2022 yılının başında yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, “F-35’lerle ilgili ikinci toplantı 2022 yılının başında ABD’de yapılacak.” açıklaması yaptı. Bakanlık kaynakları, "Alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde kasım ayında, tüm hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 756 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 18'i FETÖ mensubu olmak üzere 51'i teröristtir" ifadelerine yer verdi.


Milli Savunma Bakanlığı kaynakları gündeme ilişkin son gelişmeler konusunda açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamada F-35'ler konusundaki ikinci toplantının 2022 yılı başında yapılacağı belirtildi.

MSB kaynakları yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil toplam 33 bin 5, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 529 terörist etkisiz hale getirildi. Kasım ayında ise 17'i büyük, 44'ü orta çaplı olmak üzere 61 operasyon icra edilmiş ve 169 terörist etkisiz hale getirildi.

Alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde kasım ayında, tüm hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 756 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 18'i FETÖ mensubu olmak üzere 51'i teröristtir.

"YUNANİSTAN PROVOKATİF SİLAHLANMA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR"

Yunanistan, bazı ülkelerin teşvik ve kışkırtmalarıyla da provokatif silahlanma faaliyetlerini sürdürmektedir. Yunanistanlı yöneticilerin bu yaklaşımının beyhude bir çaba olduğunu bizimle birlikte kendi akademisyenleri, bazı diplomatları ve komutanları da açık yüreklilikle ifade etmektedirler.

ABD İLE GÖRÜŞMELER

(ABD ile görüşmeler) Dört yıl aradan sonra yeniden yapılan toplantıda askeri heyetler arasında ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Müteakip toplantının Türkiye'de yapılması konusunda mutabık kalınmıştır.

F-35’lerle ilgili ikinci toplantı 2022 yılının başında ABD’de yapılacak.

(ABD'den F-16 tedariki konusunun Kongre'ye gittiği yönündeki bilgiler) Talebimizi ABD tarafına ulaştırdık. Onlar değerlendirme aşamasında. Bu konunun Kongre'ye gittiğinde nasıl sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: F-35'lerle ilgili ikinci toplantı 2022 yılının başında yapılacak ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı F-35 ABD toplantı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.