MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR SUPERHABER’E KONUŞTU….

SUPERHABER ÖZEL / Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar SuperHaber'e önemli açıklamalar yaptı. Gara Operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, harekata yönelik eleştirilere tepkisini, "Gara'yı mağaradan ibaret sanıyorlar!" sözleriyle dile getirdi. Bakan Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte muhalefet partilerine yaptıkları ziyaret hakkında da yeni bilgiler paylaştı...

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde gerçekleştirdiği operasyon, Türkiye’nin içeride ve dışarıda nasıl bir ihanet çemberi ile kuşatıldığını bir kez daha bize göstermiş oldu.

13 insanımızın hunharca katledilmesi etrafında günlerce yapılan tartışmaları ve olayın iç yüzünü konuşmak üzere hafta sonu buluştuğumuz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar öyle şeyler anlattı ki yalanların ve çirkin dezenformasyonların ortalığı ne kadar kapladığını da öğrenmiş olduk.

Bakan Akar’ın anlattığına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ve istihbarat birimleri diğer faaliyetlerinin yanı sıra Gara bölgesine özellikle son 5 ayda yoğunlaşmışlardı.

Ardışık sıradağların iç içe geçtiği, mağaralarla dolu bu zorlu coğrafyada onlarca hedef tespit edildi.

50’den fazla belirlenen hedeflerden bazıları güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. Belirlenen 48 hedef başarıyla vuruldu. 53 terörist etkisiz hale getirildi.

Öldürülen teröristlerin 4’ü terör örgütünün sözde üst düzey sorumlusuydu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR SUPERHABER’E KONUŞTU….

GARA’YI BİR TEPE VE MAĞARADAN İBARET ZANNEDİYORLAR

Gerçekten çok zorlu ve karmaşık bir alandan bahsediyoruz.

Gara’yı sadece bir tepe ve mağaradan ibaret sananlar maalesef kamuoyunu yanıltmak için ellerinden geleni yaptılar.

Oysa iç içe geçmiş mağaralarla dolu dağların bulunduğu Gara bölgesi içinde 75 km genişlik ve 25 km derinliğe sahip devasa bir dikdörtgen alanında bu operasyon yapıldı.

Alan çok zorlu ve karmaşık olduğu için Hava Kuvvetleri’nin nokta operasyonları sonucu etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı sonradan ortaya çıkıyor. Yer tespitleri, telsiz konuşmaları, uzaktan yapılan görüntülemeler, alandaki teröristler arasındaki yazışmalar…

Bu gerçek üzerinden bakıldığında Gara’da etkisiz hale getirilen terörist sayısının 53’den ibaret olmadığı, en az iki katı olduğu bilgisi geliyor. Bu husus diğer operasyonlarda da olduğu gibi önümüzdeki günlerde açıklığa kavuşacaktır. Çünkü biz biliyoruz ki teröristler ölülerini mağara içlerine gömmekte ve ulaşılması çok zor yerlere atmaktadır.

Türkiye tüm komşularıyla olduğu gibi tabii ki komşusu Irak’ın da toprak bütünlüğünden yana. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Terör örgütü PKK o bölgede o kadar kendinden emin davranıyordu ki son operasyonla birlikte büyük şok yaşadılar.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR SUPERHABER’E KONUŞTU…. - Resim : 2

PKK BUNU BEKLEMİYORDU. ŞOKE OLDULAR

Kendileri için en güvenli gördükleri Gara’nın artık güvenilir olmadığını gördüler.

Örgütün sözde üst düzey kadrosu büyük korku ve panik içinde.

Çünkü ‘Bizi bulamazlar, bulsalar da gelemezler’ diye düşünüyorlardı.

13-15 vatandaşımızı o bölgede rehin tuttukları yönünde istihbarat bilgileri alınmıştı. Ancak teyide muhtaçtı.

Nitekim 12 Şubat akşam saatlerinde teslim olan birinci terörist, rehinelerin harekatın başlangıcında yani muhtemelen 10 Şubat Çarşamba günü sabah saatlerinde sözde yöneticilerinden gelen talimatla başlarından vurularak şehit edildiklerini ifade etti.

Teslim olan teröristlerin itiraf videoları ve 12 vatandaşımız ile biri yabancı 13 masum silahsız insanı nasıl katledildiğine dair fotoğrafları görünce nasıl alçakça bir bilgi kirliliğinin pompalandığını ve terör örgütü PKK’nın işlediği bu korkunç katliamın nasıl kamuoyundan adeta saklanmaya çalışıldığını da fark etmiş olduk.

Gara Operasyonu, Kandil’deki terör örgütü elebaşlarını da paniğe sürüklemiş durumda.

Gelen istihbarat bilgilerine göre artık iki gece aynı yerde yatamıyorlar. Güvenli bir sığınağın kalmadığını çok iyi biliyorlar. Çünkü operasyonların niteliği değişiyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR SUPERHABER’E KONUŞTU…. - Resim : 3

HAREKÂT KARA DESTEĞİ OLMADAN YAPILDI

Gara Operasyonu'nun detaylarına yeniden dönelim...

Teröristlerin elinde, tepelerde, mağaraların önlerinde uçaksavarlar var. Bunların büyük bir bölümü tek tek imha edildi.

Operasyonun son safhasında, Paramotorla kaçmaya çalışan üç terörist de havada vurularak etkisiz hale getirildi. Müteakiben 3 hedef vuruldu. Bu operasyonun sürekliliği bakımından önemli.

Bugüne kadar o bölgede, karadan irtibat ve destek olmadan hava desteği ile icra edilen harekâtların en büyüğünden söz ediyoruz.

Operasyona, en seçkin birliklerin ve özel kuvvetlerin katıldığını da not düşelim.

MUHALEFET BAŞKA TÜRLÜ KONUŞUYOR

Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu, Gara harekatının detayları ve 13 silahsız masum insanın nasıl şehit edildiğine dair detayları aktarmak üzere TBMM’deki muhalefet partilerinin liderlerini ziyaret ederek bilgi verdi biliyorsunuz.

O bilgilendirme görüşmelerinde her şeyi gördüler.

Bakan Hulusi Akar diyor ki:

“Her şeyi tek tek anlattık, dinlediler. Sorunuz varsa cevaplamaya hazırız dedik. Herhangi bir soruları olmadı.”

Ama bütün bunlara rağmen çıkıp o konuşmaları yapabildiler. Terör örgütü PKK’nın yaptığı büyük kalleşlik, gaddarlık ve alçaklık ortada iken muhalefet partilerinin liderlerinin gündemi başka. Ne amaca hizmet ettiği anlaşılmayan bir şekilde gerçekleri perdelemeye çalıştılar.

Muhalefet "Neden Vali açıklama yaptı?" diyor. "Ondan önce gece 02.00’de açıklamayı biz yaptık" diyor Bakan Hulusi Akar. Görmedik, duymadık tavrı içindeler. Masum silahsız vatandaşlarımız katledildi. PKK’nın yaptığı kalleşlik, gaddarlık, alçaklık ortada iken Türkiye’de muhalefetin bu hususla ilgili gündemde tuttuğu konulara bakın. Adeta terör örgütü PKK unutturulmaya çalışılıyor. Ama 83 milyon vatandaşımız bunu unutmaz.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR SUPERHABER’E KONUŞTU…. - Resim : 4

Bakan Akar son olarak şunları ekledi:

‘En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecektir. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Asil milletimizin sevgi, güven ve duasıyla TSK bu musibetten ülkemizi ve bölgemizi kurtaracaktır’

CENGİZ ER / SUPERHABER-ÖZEL

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR SUPERHABER’E KONUŞTU…. ile ilgili etiketler Hulusi Akar terör PKK TSK Cengiz Er Gara
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.