Milli Savunma Bakanı Akar: Tahıl koridoru açılması için teknik konularda mutabakat sağlandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl koridoru açılması için yapılan dörtlü toplantı konusunda açıklama yaptı. Bakan Akar, "Dörtlü toplantıda liman çıkış ve varış noktalarında müşterek kontroller yapılması ve intikal rotalarında seyir emniyetinin sağlanması gibi teknik konularda mutabakat sağlandı" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle oluşan gıda krizi tüm dünyayı tedirgin eden ve atılacak adımların merakla takip edildiği gelişmelerden bir tanesiydi. Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin Türkiye'nin çözüm arayışları sonuç vermiş ve İstanbul'da Rusya, Türkiye, Ukrayna ve BM heyetleri arasında dörtlü tahıl koridoru zirvesi yapılması planlanmıştı. Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasındaki Kalender Kasrı’nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 1,5 saat süren dörtlü toplantı, MSB'den 17.30'da yapılan açıklamaya göre sona erdi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Tahıl koridoru açılması için teknik konularda mutabakat sağlandı

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Ukrayna tahılına ilişkin dörtlü toplantıda İstanbul’da tarafların temsilcilerinin bulunacağı koordinasyon merkezi oluşturulması konusunda mutabık kalındı. Önümüzdeki hafta Ukrayna ve Rus heyetleri yeniden Türkiye'de toplanacak, toplantıda hem bütün detaylar gözden geçirilecek hem yaptığımız çalışmalar imza altına alınacak. Dörtlü toplantıda liman çıkış ve varış noktalarında müşterek kontroller yapılması ve intikal rotalarında seyir emniyetinin sağlanması gibi teknik konularda mutabakat sağlandı." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Akar: Tahıl koridoru açılması için teknik konularda mutabakat sağlandı ile ilgili etiketler Hulusi Akar tahıl koridoru toplantı mutabakat
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.