Milli Savunma Bakanı Akar: Afganistan'da görev yapan Mehmetçik, Afgan halkının gönlünü kazandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabil'den dönen Türk askerlerini karşılama töreninde açıklamalar yaptı. Bakan Akar, "Çalışkanlığınız, disiplininiz ve fedakarlığınız ile çevreye daima örnek teşkil ettiniz, asil milletimizin övünç kaynağı oldunuz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabil'den dönen askerleri karşılama töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, Afganistan'da görev yapan Türk askerlerinin Afgan halkının gönlünü kazandığının altını çizdi.

Milli Savunma Bakanı Akar'ın açıklamaları şöyle:

"Çalışkanlığınız, disiplininiz ve fedakarlığınız ile çevreye daima örnek teşkil ettiniz, asil milletimizin övünç kaynağı oldunuz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uluslararası ilişkilerde özne haline gelen Türkiye tüm risk, tehdit ve gelişmeleri yakından takip etmekte ve gerekli tüm tedbirleri almaktadır.

Bu çerçevede kahraman ordumuzun, vatanımızın ve 84 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için yurt içinde ve sınır ötesinde azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir.

Dost ve kardeş ülkelerin barış, huzur, güvenliği için sorumluluk üstlenmektedir. Bu çerçevede Libya'dan Kosava'ya, Katar'dan Somali'ye kadar üstün gayretle görev yapmaktadır.

Afganistan'da barış ve istikrarın sağlanması için gayret göstermiştir. 6 yıldır Hamit Karzai Havalimanı'nın işletilmesini sağlamıştır. Eğitim, yardım ve danışmanlık hizmeti sağlanmıştır.

Afganistan'da 20 bin silah ve arkadaşımız görev almıştır. Afganistan'da görevlerini başarıyla icra etmiş, Afgan halkının gönlünü kazanmıştır. TSK, NATO'nun sevgisini kazanmıştır.

Asil milletimizin övünç kaynağı oldunuz. Kahramanlıklarınızdan dolayı sizleri kutluyorum.

Son süreçte Cumhurbaşkanımızın onayıyla unsurlarımızın intikaline 25 Ağustos itibariyle başlamıştır. 8 uçak ve 2 helikopterle gerçekleştirdiğimiz uçuşlarla personel ve siviller 48 saatten az bir sürede tahliye edilmiştir. Kabil Havalimanı'ndaki yoğunluk ve gerginliğe rağmen tahliyenin sorunsuz gerçekleşmesi TSK'nın gücünü göstermiştir. Görev süresince destek olan Afgan kardeşlerimize, ABD, İngiltere ve Almanya, Tacikistan'a teşekkür ediyorum.

Terör saldırısını kınıyorum. Kabil'de birliğimizde görev yapan kahraman Azerbaycan askerlerine, bakanlık ve kurumlara işbirliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Türkiye olarak bölgedeki gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Hamid Karzai Havalimanı'nın işletilmesine dair teklif gelirse değerlendirilecektir."

Milli Savunma Bakanı Akar: Afganistan'da görev yapan Mehmetçik, Afgan halkının gönlünü kazandı ile ilgili etiketler Hulusi Akar Afganistan asker Kabil Mehmetçik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.