Milli Saraylar Müze Kart sistemine alınıyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2020 yılı bütçeleri görüşülüyor. Lütfi Elvan başkanlığında komisyonda ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir sunum gerçekleştirdi. Ersoy, milli sarayların da hiçbir fiyat değişikliği olmadan müze kart sistemine dahil edileceğini söyledi. Ersoy, Milli Kütüphanelerin kapatıldığı iddiasını da yalanladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'da Plan ve Bütçe Komisyonunun çalışmaları sürüyor.

AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanan komisyonda bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2020 yılı bütçeleri görüşülüyor. 

Komisyon toplantısı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un bakanlık bütçesine ilişkin sunumuyla başladı. 

Milli Saraylar Müze Kart sistemine alınıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

"Milli Sarayları, fiyatında herhangi değişiklik olmadan yıl başından itibaren Müzekart kapsamına alıyoruz. Türk vatandaşları Müzekart ile Milli Sarayları ziyaret edebilecek.

Milli Kütüphanemizin kapatıldığına dair birtakım spekülasyonlar yapılıyor. Bu spekülasyonları yapanlar maalesef sadece dedikodu yapıyorlar. Milli Kütüphanemiz mevcut yerinde hem de 24 saat hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca bırakın kapatmayı daha da büyütüyoruz.

Bakanlığımız eserlerin içeriğini denetleme yetkisine sahip değildir. Hiçbir eser basılmadan önce içeriğine yönelik bir inceleme ve yaptırıma tabi tutulamaz. Bu alenen sansür uygulaması olmakta ve Türkiye'de sansür kesinlikle yapılmamaktadır."

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu inşaatının da 2020 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını sözlerine ekledi.

Milli Saraylar Müze Kart sistemine alınıyor! - Resim : 2

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

Komisyonda, Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu bütçeleri ve Sayıştay raporları ile Kapadokya Alan Başkanlığının bütçeleri de ele alınacak.

Milli Saraylar Müze Kart sistemine alınıyor! ile ilgili etiketler Kültür ve Turizm Bakanlığı TBMM Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Turizm Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.