'Milli Muharip Uçak'ı TEKNOFEST'te sahneye çıkacak

İlk kez Fransa Air Show’da tanıtılan beşinci nesil savaş uçağı olacak ‘Milli Muharip Uçak’ın birebir modeli 17-22 Eylül’de Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek olan TEKNOFEST’te sahneye çıkacak..

TÜRK Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), 'TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde, aralarında Milli Muharip Uçak'ın (MMU) da bulunduğu Türkiye'nin ve dünyanın ilgisini çeken milli projeleri sergileyecek. MMU'nun birebir modeli ilk kez TEKNOFEST'te gösterilecek.

THY UÇAĞI BOYANDI

17-22 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecek etkinlikte milli projeler sergilenecek. MMU'nun yanı sıra Gökbey, ANKA, Aksungur, Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ve HÜRJET'in de bulunacağı festivalde, HÜRKUŞ Eğitim Uçağı uçuş gösterileri yapacak. Türk Hava Yolları (THY) filosundaki 'TC-JTR' kuyruk tescilli 'Airbus A321-200' tipi uçak da TEKNOFEST için özel olarak boyandı.

.

'Milli Muharip Uçak'ı TEKNOFEST'te sahneye çıkacak ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı Türk Hava Yolları uçak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.