Milli Mücadele Batı cephesi savaşları! Kimlerle savaştık? Batı cephesi komutanı kimdir?

Türk tarihinde unutulmaz bir öneme sahip olan Kurtuluş Savaşı toplamda üç cepheden oluşmaktadır. Bunlar, Doğu, Güney ve Batı cepheleridir. Batı cephesinin savaşları ve komutanı ise büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Milli Mücadele Batı cephesi savaşları nelerdir? Detaylar haberimizde... 

Kurtuluş Savaşı, üç cepheden oluşmaktadır. Bu cepheler Doğu Cephesi, Güney Cephesi ve Batı Cephesidir. Batı cephesi, Yunanlılara karşı savaşılmış olan bir cephe olup, buradaki savaş ilk olarak 1919 senesinde başlamıştır. Bu bağlamda, Batı Cephesi savaşları ve komutanı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Milli Mücadele Batı cephesi savaşları nelerdir? Ayrıntılar haberimizde... 

Milli Mücadele Batı cephesi savaşları!  Kimlerle savaştık? Batı cephesi komutanı kimdir?

KURTULUŞ SAVAŞI BATI CEPHESİ'NDE KİMLERLE SAVAŞTIK?

Batı cephesi 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edilmesi ile başlamıştır. Batı cephesinde de Yunanlılara karşı Kuva-i Milliye birlikleri ve düzenli ordu el ele çalışarak büyük bir zafer elde etmiştir. Yani Batı Cephesinde, Yunanlılara karşı savaşılmıştır.

Batı cephesinin açılmasının nedeni Türk ordusunun güçlenmesini engellemek ve Sevr Antlaşması'nı zorla kabul ettirmektir. Başta İzmir olmak üzere çevre illerde de Yunan işgali başlayınca, bu işgale direniş için bölge halkı tarafından Kuva-i Milliye birlikleri oluşturulmuştur. Böylece Batı cephesi; Akhisar, Aydın, Ayvalık, Bergama, Nazilli, Salihli ve Soma bölgelerinde başlamıştır.

Batı cephesi Türk ordusunun büyük kahramanlık gösterdiği ve tarihe adını yazdırdığı belki de en önemli cephe olarak karşımıza çıkmıştır. Zira Batı cephesi, yeni kurulan düzenli ordunun ilk zaferidir. Batı cephesinin başında İsmet Paşa yer almıştır. Kuva-i Milliye birlikleri ve düzenli ordunun ortak zaferi olan Batı cephesinin kazanılması neticesinde halkın düzenli orduya duyduğu güven artmıştır.

KURTULUŞ SAVAŞI BATI CEPHESİ MUHAREBELERİ

Kurtuluş Savaşı Batı Cephesi muharebeleri birçok şehirde gerçekleşmiştir. Hem Kuva-i Milliye Birlikleri, hem de düzenli Türk ordusu bu cephelerde savaşmıştır. Lakin Batı Cephesi temelde iki muharebe ile anılmaktadır. Bu muharebeler ise; 1. İnönü Savaşı ve 2. İnönü Savaşı'ndan oluşmaktadır. Bu muharebelere 1. Büyük Taarruz ve 2. Büyük Taarruz ismi de verilmektedir.

 BATI CEPHESİ KOMUTANI KİMDİR?

Düzenli ordu kurulduktan sonra, her cepheye birer komutan atanmıştır. İşte bu komutanlar Kurtuluş Savaşı cepheleri komutanları olarak tarihe isimlerini yazdırmıştır. Kurtuluş Savaşı Batı Cephesi komutanı ise İsmet İnönü'dür.

Milli Mücadele Batı cephesi savaşları! Kimlerle savaştık? Batı cephesi komutanı kimdir? ile ilgili etiketler milli mücadele Batı cephesi
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.