Milli judocu Kayra Sayit Tokyo 2020'de olimpiyat beşincisi oldu

Tokyo 2020'nin 7. gününde milli judocu Kayra Sayit, +78 kiloda bronz madalya maçına çıktı ve Fransız rakibine mağlup olup olimpiyat beşinciliği elde etti. Aynı gün Ukraynalı ve Japon rakiplerini mağlup eden 33 yaşındaki Kayra, repesaj maçında da Güney Koreli rakibini mağlup etti.

Tokyo 2020'de kadınlar +78 kiloda tatamiye çıkan milli judocu Kayra Sayit, 2. turda Ukraynalı rakibi Yelezaveta Kalanina'yı ippon ile yenerek çeyrek finale yükseldi. 33 yaşındaki Kayra Sayit çeyrek finalde ise Japonya'dan Akira Sone ile eşleşti. Fransız asıllı sporcumu Sone'ye ipponla mağlup oldu.

Nippon Budokan'da repesaj maçında Güney Koreli Mijin Han ile karşı karşıya gelen Kayra, rakibini 42 saniyede ippon ile yendi. Milli sporcu gün içinde bronz madalya için mücadele etti.

Rio 2016'da olimpiyat beşincisi olan Kayra Sayit, bronz madalya için karşı karşıya geldiği Fransız rakibine 5-0 mağlup olarak Tokyo 2020'ye de 5. olarak veda etti.

Milli judocu Kayra Sayit Tokyo 2020'de olimpiyat beşincisi oldu

Asıl ismi Ketty Mathé olan 2014'te Kayra Almira Özdemir adını alarak Türk vatandaşlığına geçen milli sporcu Kazan'daki 2016 Avrupa Şampyionası'nda altın madalya kazanarak judodaki makus talihimizi değiştiren isim olmuştu. Türkiye şampiyona tarihindeki son altın madalyasını 2004'te kazanabilmişti.

FRANSIZLAR'IN EFSANE JUDOCUSU ERKEN VEDA ETTİ

Judoda +100 kilonun favorisi olarak gösterilen dünyaca ünlü Fransız judocu Teddy Riner, çeyrek final maçında mağlup oldu. Kariyerinde 2 olimpiyat, 10 dünya ve 5 Avrupa şampiyonlukları olmak üzere toplam 37 uluslararası turnuva şampiyonluğu bulunan Riner, sıkletinde Tokyo 2020'de altın madalyanın 1 numaralı adayı olarak gösteriliyordu.

Riner, ilk turda Avusturyalı Stephan Hegyi'yi, son 16 turunda da İsrailli Or Sasson'u yenerek çeyrek finale çıktı. 32 yaşındaki yıldız, çeyrek finalde Rusya Olimpiyat Komitesi'nden Tamerlan Bashaev'e sürpriz bir şekilde yenilgi ve altın madalya şansını kaybetti.

Pekin 2008'de bronz, Londra 2012 ve Rio 2016'da altın madalya alan Teddy Riner, repesajdan bronz madalyaya ulaşmak için mücadele edecek.

 Milli judocu Kayra Sayit Tokyo 2020'de olimpiyat beşincisi oldu - Resim : 2

Milli judocu Kayra Sayit Tokyo 2020'de olimpiyat beşincisi oldu ile ilgili etiketler tokyo 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları judo
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.