Milli iradeyi hedef alan bildiriye tepki üstüne tepki

104 Emekli Amiral, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarına, hükümete ve TSK'ya yönelik skandal bir bildiri yayınladı. Söz konusu bildiriye tepki üstüne tepki geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Büyük Türk milleti üniformaya aşıktır. Üniformayı taşımak şereftir. O şerefi emekli olduktan sonra taşımak daha büyük şereftir." diyerek amirallere çok sert yanıt verdi.

Emekli Amiral Ergun Mengi’nin başını çektiği 104 Emekli Amiral, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarına, hükümete ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik skandal bir bildiri yayınladı.

BAKAN SOYLU'DAN ÇOK SERT TEPKİ

Bakan Soylu sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, ''Büyük Türk milleti üniformaya aşıktır. Üniformayı taşımak şereftir. O şerefi emekli olduktan sonra taşımak daha büyük şereftir. Demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı, rütbesini üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz... Ya diğerleri...'' dedi.

Milli iradeyi hedef alan bildiriye tepki üstüne tepki

"AÇIKLAMALAR YOK HÜKMÜNDEDİR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklamada ''Bazı emekli amirallerin geçmişteki kötü ve çirkin olayları hatırlatan bir yöntem ve üslupla bildiri yayınlaması kabul edilemez. Bu yöntem ve üslubun siyasi hayatımızda neye karşılık geldiği bellidir. Bir dönem taşıdıkları üniformayı ve sıfatları istismar eden bu kişilerin açıklaması yok hükmündendir. Bu yaptıkları hem milli iradeye hem de bir dönem taşıdıkları üniformaya saygısızlıktır. Bu, vesayet özlemiyle tutuşan bir zihniyetin canlı olduğunun da kanıtıdır.'' ifadelerini kullandı.

Milli iradeyi hedef alan bildiriye tepki üstüne tepki - Resim : 2

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP: KAOS SİMSARLIĞI ÜSTLENMİŞLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, ''Kahraman milletimiz 15 Temmuz'da sadece FETÖ'cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka. Yıllardır, içerde dışarda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler; belli.'' açıklamasında bulundu.

Milli iradeyi hedef alan bildiriye tepki üstüne tepki - Resim : 3

MAHİR ÜNAL: BU VESAYET AKLI ESKİ TÜRKİYE'DE KALDI

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından ''Vesayetçi aklın artığı birkaç emekli amiral “bildiri” yayınlayıp seçilmişlere “parmak sallamış.” Tekrar hatırlatmakta fayda var. Topluma ve devlete dair her şeyi dizayn etmeye çalışan bu vesayet aklı eski Türkiye’de kaldı. Darbe heveslilerine #hodrimeydan'' açıklamasında bulundu.

Milli iradeyi hedef alan bildiriye tepki üstüne tepki - Resim : 4

HAMZA DAĞ:ÖZLEDİĞİNİZ ESKİ TÜRKİYE GERİDE KALDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ''104 E.Amiral, Kanal İstanbul ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi konusunda ortak bir bildiri yayınlamışlar. O özlediğiniz eski Türkiye geride kaldı. Siyasete balans ayarı verme döneminiz bitti. Villalarınızda yeni Türkiye'yi izlemeye devam edin...'' dedi.

Milli iradeyi hedef alan bildiriye tepki üstüne tepki - Resim : 5

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK: DEMOKRASİ ADINA UTANÇ VERİCİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Ülkemizde halen vesayetin telaffuz ediliyor olması demokrasi adına utanç verici. Millet eğemenliği ortak bildirimiz, ortak gücümüzdür." dedi.

Milli iradeyi hedef alan bildiriye tepki üstüne tepki - Resim : 6

Sosyal medyadan paylaşılan diğer tepkiler;

Milli iradeyi hedef alan bildiriye tepki üstüne tepki - Resim : 7

Milli iradeyi hedef alan bildiriye tepki üstüne tepki - Resim : 8

Milli iradeyi hedef alan bildiriye tepki üstüne tepki - Resim : 9

 

Milli iradeyi hedef alan bildiriye tepki üstüne tepki ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Mustafa Şentop Sosyal Medya emekli amiral bildiri tepki
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.