Milli güreşçi Burhan Akbudak'tan dünya şampiyonasında gümüş madalya

2021 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 82 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Burhan Akbudak, finalde Azeri rakibi Rafig Huseynov'a 2-1 mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Burhan Akbudak, grekoromen stil 82 kiloda gümüş madalya kazandı. Kariyerinde ilk kez büyüklerde Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden 26 yaşındaki Burhan, finalde Avrupa şampiyonu ve olimpiyat üçünüsü Azerbaycanlı Rafig Huseynov ile karşılaştı.

Müsabakayı 2-1 kazanan Azerbaycanlı güreşçi altın madalya elde ederken, Burhan gümüş madalyanın sahibi oldu. Karşılaşmanın ardından Burhan'ın elini de havaya kaldıran tecrübeli güreşçi Huseynov, şampiyonluk sevinci Azerbaycan ve Türk bayrağıyla birlikte yaşadı.

Oslo'da finalde mücadele eden ilk ay-yıldızlı güreşçi olan Burhan, Türkiye'ye organizasyondaki dördüncü madalyasını kazandırdı. 2021 Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stilde Taha Akgül ve Fazlı Eryılmaz, kadınlarda Buse Tosun Çavuşoğlu bronz madalya elde etmişti.

CENGİZ ARSLAN DÜNYA BEŞİNCİSİ

Milli sporcu Cengiz Arslan ise grekoromen stil 72 kiloda dünya beşincisi oldu. Cengiz ile Polonyalı Gevorg Sahakyan arasındaki bronz madalya müsabakası 1-1 bitti. Polonyalı güreşçi son puanı aldığı için bronz madalyanın sahibi olurken, Cengiz sıkletinde beşinci sırada yer aldı.

Oslo'da ilk üç maçında rakiplerine sayı vermeyen Cengiz Arslan, yarı finalde Rus Sergei Kutuzov'a yenilmişti. Dünya Güreş Şampiyonası, 10 Ekim Pazar günü sona erecek.

Milli güreşçi Burhan Akbudak'tan dünya şampiyonasında gümüş madalya ile ilgili etiketler güreş Burhan Akbudak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.