Milli futbolcu Taylan Antalyalı'nın giydiği "Pride" tişörtü olay oldu!

Sosyal medya, Taylan Antalyalı'nın giydiği ve LGBT bireylerin simge sloganlarından olan "Pride" ifadesinin yazılı olduğu tişörtü tartışıyor... Futbol yorumcusu Turgay Demir ile Emre Bol'un Galatasaray'ın yıldızına gösterdiği tepki ise tartışmayı bambaşka bir noktaya taşıdı. Eşcinsellere destek mesajı olarak algılanan tişört "milli" krize neden oldu!

Galatasaray'ın milli orta saha oyuncusu Taylan Antalyalı'nın LGBT tişörtü giymesi Turgay Demir ile Emre Bol'u rahatsız etti. TV 100'deki VAR Odası adlı programda Taylan'ın giydiği tişörtü tartışan ikili, sosyal medyada gündem oldu.

"Onur Haftası"nda Cİhangir'de izinsiz yürüyüş yapmak isteyen LGBT aktivistlerinin polisle yaşadıkları sahneler akıllardayken Taylan'ın "Powered By Pride" yazılı gökkuşağı renkli tişört giymesi, eşcinsellere destek mesajı olarak algılandı. Galatasaray taraftarları arasında da yıldız isme tepki geldi ancak, Turgay Demir'in "milli takıma gitmesin" çıkışı çok tartışıldı.

Tişörte tepki gösteren Emre Bol, "Herkes yaşadığı ülkenin ahlakına, ananesine saygı duyacak. Senin ne yaptığın beni ilgilendirmez. Tek başına ne yapıyorsan yap. Genç çocuklar seni örnek alarak büyüyorlar. Sen gidip de böyle bir T-shirt giyersen o çocukları başka şeylere de özendirirsin.Burası Müslüman bir ülke kardeşim" dedi.

Demir ise "Taylan kardeşim, gay olabilirsin, bu beni ilgilendirmez. Ama sen bunun reklamını yapamazsın" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

ŞÜPHESİ OLAN TAYLAN'IN YANINA GİTSİN 

Programın diğer yorumcuları ise daha sakindi...

Bışar Özbey: "Bu ahlaksızlık değil. Bunu ahlaksızlık olarak gören zihniyet ile savaşmamız lazım."

Ertem Şener: "Taylan çok delikanlıdır. Şüphesi olan Taylan'ın yanına gitsin."

Deniz Ateş Bitnel: "Bu bir hormonal hastalık da olabilir, rahatsızlık da olabilir. Ama sen söylerken yargılıyorsun. İnsanların insanları yadırgamasına karşıyım diyor Taylan, bununla ilgili duruş sergilemiş, helal olsun Taylan sana, alkışlıyorum!"

İLK DESTEK UMUT NAYİR'DEN

Taylan Antalyalı'ya futbolcular arasında ilk destek Umut Nayir'den geldi... Geçen sezonu Hırvatistan'da Hajduk Split formasıyla kiralık geçiren Beşiktaş'ın Hukuk Fakültesi mezunu golcüsü, "Ben zaten Milli Takım'a çağrılmamıştım" diyerek "Onur Yürüşü"ne destek olan arkadaşının arkasında durdu.

Tişört yüzünden milli takıma alınması istenmeyen Taylan için Galatasaray kaptanı Arda Turan'ın sessizliği devam ediyor.

PAYLAŞIMI KALDIRDI

Taylan Antalyalı, tartışma yaratan tişörtlü paylaşımını kısa süre içinde Instagram hesabından sildi. Turgay Demir, "aylan Antalyalı hatasını anlayıp fotoyu kaldırmış, doğru yapmış, bu tuzaklara düşmemeli ve çocuklarımızı korumalıyız…" sözleriyle sevincini gizleyemedi. Sarı-Kırmızılı futbolcuya yönetimden ya da menajerinden uyarı geldiği düşünülüyor.

Milli futbolcu Taylan Antalyalı'nın giydiği "Pride" tişörtü olay oldu!

Milli futbolcu Taylan Antalyalı'nın giydiği "Pride" tişörtü olay oldu! ile ilgili etiketler Galatasaray Turgay Demir Taylan Antalyalı LGBT

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.