Milli Eğitim Bakanı'na atamaları "ertele" çağrısı!

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Başvuruları dün başladı. Ancak, sektörden atamaların 1 yıl ertelenmesi talebi geldi. İşte Bakan Ziya Selçuk'a yazılan ve MEB Personel adlı sitede yayımlanan Mustafa Yanık imzalı erteleme isteğine gerekçe olarak mektupta nisan mayıs aylarında gerçekleşen mülakatların liyakat ve adaletli olmadığı gösterildi. Bakan Selçuk bugün yaptığı açıklamalarda atamalar için liyakat vurgusu yapmıştı. İşte erteleme talebinin detayları ve başvuru şartları.

İşte MEB Personel sitesinde yer alan Mustafa Yanık imzalı mektup;

Değerli bakanım; Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atamaları için 05 nisan - 03 mayıs tarihleri arasında mülakatlar yani sözlü sınav yapıldı. (4 ve 8 yılını dolduran ve ilk defa yöneticiler olacaklar için ).

Daha önce açıklanması gerekirken seçimlerden sonraya bırakılarak 26 haziran 2018 tarihinde açıklandı. Mülakatlarda liyakat ve adelete göre bir puanlama yapılmadı. Birçok okul yöneticisi mağdur oldu.

Liyakat ve adeletli bir yönetmelik hazırlanıp atamaların bu yönetmeliğe göre planlanması önem arz etmektedir. Hele ki yeni süreçte milli eğitim teşkilatı yeniden yapılanırken atamaların 1 yıl daha ertelenip çıkacak olan yönetmelik adelet ve liyakata temelli hazırlanmalı atamalar buna göre yapılmalıdır. Ayrıca Sözlü sınavlarının iptal olması kendisinden camia olarak büyük beklentileri olan eğitim çalışanlarını mutlu edecek; sayın bakanımızın olumlu bir icraat olarak göreceklerdir.

Genelde okullarında başarılı olanlar projeler yapanlar düşük puanlar alarak cezalandırıldı. Liyakat ve başarıya göre değil ikili ilşkilere göre keyfiyeten puanlar verildi. Eğitim camiası olarak adeletsiz ve haksız olan bu uygulamanın ivedilelikle değiştirilmesi gerekmektedir."

İşte dün itibariyle yönetici ataması için başlayan başvurulara ilişkin detaylar;

Yönetici atamaları başvuruları 19 Temmuz 2018 itibariyle MEBSİS üzerinden açıldı.

Başvurular 3 veya 4 gün sürecek. Bakanlık daha sonra meb.gov.tr adresi üzerinden veya yine MEBBİS üzerinden sonuçları adaylara duyuracak.

MEBBİS üzerinden yönetici atamaları duyurusu şu şekilde: Müdür, Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı tercih başvuruları MEBBİS'te açılmıştır.

MEB YÖNETİCİ ATAMALARI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Atama şartları

MADDE 3- (1) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli (I) sayılı cetvelde yer alan kadro, pozisyon ve görevlere atanacaklarda aşağıdaki şartlar aranır: a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak. b) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak. c) Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kuramlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak. (2) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli (II) sayılı cetvelde yer alan kadro, pozisyon ve görevlere atanacaklarda aşağıdaki şartlar aranır: a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak. b) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak. e) Kamuda en az 5 yıllık hizmeti bulunmak. ç) İ1 ve bölge müdürü kadro, pozisyon ve görevlerine atanacaklar için kamuda ve/veya sosyal güvenlik kuramlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak, alanında en az beş yıl çalışmış ve temayüz etmiş olmak. (3) Yurtdışı daimi görevlere atanabilmek için birinci fıkranın (a) ve (b) bentlerinde yer alan şartlara ilave olarak, 657 sayılı Kanunun 59 uncu maddesi kapsamında yapılacak atamalar dahil, yeterli dil bilgisine sahip olunduğunu belgelendirmek şarttır. Yurtdışı teşkilaünda daimi bir göreve atanacak kamu görevlilerinin seçimi, atanması, çalışma usül ve esasları ile disiplin ve diğer özlük işlerine ilişkin usül ve esaslar Cumhurbaşkanınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir. (4) 657 sayılı Kanunun 59 uncu maddesine göre yapılacak atamalarda birinci ve ikinci fıkraların (a) bentleri hariç, bu madde hükümleri uygulanmaz.

 

Milli Eğitim Bakanı'na atamaları "ertele" çağrısı! ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı mebsis yönetici atamaları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.