Milli Eğitim Bakanı Selçuk merak edilen soruyu yanıtladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çevrimiçi ortamda öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Selçuk okulların tamamen ne zaman açılacağı sorusu üzerine yaptığı açıklamada kendisinin de aynı arzuda olduğunu ancak tedbirli ve güvenli bir şekilde adım attıklarının altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların tamamen açılmasını kendisinin de arzuladığını, ancak kontrollü devam etmek istedikleri, öğretmenlerin ve öğrencilerin sağlığını düşündükleri için tedbirli ve güvenli şekilde adım attıklarını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" ve "Ziya Öğretmen Bizim Okulda" programları kapsamında, meslektaşları ve öğrencilerle çevrim içi ortamda buluşmayı sürdürüyor.

Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan fizik öğretmenliği il zümre başkanları ve fizik öğretmenleriyle buluşup salgın döneminde uzaktan ve yüz yüze eğitimle ilgili deneyimlerini, görüş ve düşüncelerini paylaşan Bakan Selçuk, daha sonra Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile buluştu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk merak edilen soruyu yanıtladı

Fizik öğretmenleri ile buluşmasında, salgın döneminde olağanüstü çaba gösteren meslektaşları sayesinde her bir öğrenciye rahatça ulaşabildiklerini vurgulayan Selçuk, "'Burası bizde' diyen her arkadaşımız, aslında çocuklarımızın bir emanet olduğu bilinciyle hareket ediyor ve ülkemizin eğitim ihtiyacı konusunda elinden geleni fazlasıyla yapıyor. Hepinize müteşekkirim." açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk merak edilen soruyu yanıtladı - Resim : 2

"SAĞLIK ÖNCELİĞİMİZ"

Karaman'da fizik öğretmeni Ahmet Yüzbaşıoğlu'nun kızının, "Okulları açın lütfen, çok sıkıldık evde." isteğini dile getirmesi üzerine Selçuk, şu yanıtı verdi:

"Ben de istiyorum okulların tamamıyla açılmasını ama emin olun, kontrollü devam etmek istediğimiz için, öğretmenlerimizin, sizlerin sağlığını düşündüğümüz için tedbirle, güvenle atıyoruz adımlarımızı. Sağlık önceliğimiz, koşullar izin verdikçe tüm evlatlarımızı yüz yüze eğitimde okullarına kavuşturmak isteriz. Her bir öğrencimize ulaşacağımız destekleme programımızı da çok yakında sizlerle paylaşacağız."

Milli Eğitim Bakanı Selçuk merak edilen soruyu yanıtladı ile ilgili etiketler Ziya Selçuk Okul yüz yüze eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.