Milli Eğitim Bakanı Özer, öğretmen ve öğrencilere seslendi: Ara tatilde tedbiri elden bırakmayalım!

Milyonlarca öğrenci ve öğretmenin yüz yüze eğitime ara vereceği ara tatil ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesaj yayınladı. Mesajında öğretmen ve öğrencilere seslenen Özer, 'ara tatilde tedbiri elden bırakmayalım' dedi.

Milyonlarca öğrencinin iple çektiği ara tatile sayılı günler kaldı. 14-18 Kasım 2022-2023  tarihinde eğitim öğretim yılı ilk ara tatili yapılacak.

Anaokul, ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerinin yapacağı ara tatil ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ara tatillerde de yaz kursu kapsamını genişleterek öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Ara tatilde tedbiri elden bırakmayalım uyarısında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Özer, öğretmen ve öğrencilere seslendi: Ara tatilde tedbiri elden bırakmayalım!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, öğretmenler kasım ve nisan aylarında yapılacak ara tatillerde mesleki eğitim programlarına Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden katılacak.

Ayrıca öğrenciler bu süre zarfında Milli Eğitim Bakanlığı yayınlarından çıkarılan kitaplardan oluşan özel e-kütüphaneye de ÖBA üzerinden ulaşılabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine destek vermek üzere oluşturulan Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) uygulamasına 2022-2023 eğitim öğretim yılının tüm ara tatillerinde de devam edileceğini söyledi.

Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi'nin devreye konulduğunu, matematik seferberliği kapsamında, matematik eğitim dijital platformunun geliştirildiğini dile getiren Özer, "2022 yılının sonuna kadar Türkçe ve Yabancı Dil ile ilgili dijital platformları, tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunacağız." diye konuştu.

Covid-19 salgını dolayısıyla öğrencilerin yaşadığı akademik ve sosyal beceri kayıplarının telafi etmek için yaz okulu uygulamalarının farklı ülkelerde yaygın şekilde uygulandığını dile getiren Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak artık yaz dönemini beklemeden ara tatillerde de bu yaz kursu kapsamını genişleterek öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

 

Milli Eğitim Bakanı Özer, öğretmen ve öğrencilere seslendi: Ara tatilde tedbiri elden bırakmayalım! ile ilgili etiketler Örgün Eğitim Ara Tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.