Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz böyle isyan etti! 'Bunlar milletin sorularını çaldılar ama yetmedi...'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bunlar milletin sorularını çaldılar, milletin evlatlarından önce kamu kurumlarına girdiler. Ama yetmedi, milletin üniformasını, tankını, uçağını, bütün silahlarını çaldılar" dedi.

"Bunlar milletin sorularını çaldılar"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bunlar milletin sorularını çaldılar, milletin evlatlarından önce kamu kurumlarına girdiler. Ama yetmedi, milletin üniformasını, tankını, uçağını, bütün silahlarını çaldılar" dedi.
Bakan Yılmaz, Sivas Gürün'deki programın ardından Kangal ilçesine geçerek vatandaşlarla buluştu. Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada Türkiye'nin 15 Temmuz'dan daha güçlü olduğunu belirterek herkesin milli iradeye sahip çıktığını söyledi. Kangal'daki programın ardından Ulaş'a geçen Bakan Yılmaz, ilçe meydanında vatandaşlarla buluştu. Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada, FETÖ'nün milletin sorularını çalarak milletin evlatlarından önce kamu kurumlarına yerleştiğini belirterek, "Ama yetmedi, milletin üniformasını, tankını, uçağını, bütün silahlarını çaldılar. Daha ne istiyor Cumhurbaşkanı'nı istiyor, Cumhurbaşkanına suikast ekibi gönderdiler. Yetmedi Türkiye Büyük Millet Meclisini istiyor, milletvekilleri meclisteyken meclisi bombalıyor. Millet gereken cevabı 15 Temmuz akşamı lideriyle beraber iradesine sahip çıkarak verdi. Bu dönem geçmiş dönemlerden çok daha büyük oranda ve istekle çıktı" diye konuştu.


'Kardeşlerimizi içimizden birbirlerini devşirdiler'

FETÖ'nün milletin yerli ve milli unsuru olmadığını ifade eden Yılmaz, "Belki bizim evlatlarımızı, kardeşlerimizi içimizden birilerini devşirdiler. Devşirerek başkalarına maşa olmayı kabul ettiler. Fikri ve vicdanı hür değil başka birisine kiralamış, tapulamış ve bizim karşımıza çıktılar. Ama onları kullanan maşalar şunu gördü ki ne plan yaparsanız yapın o planların içerisine bir hesap daha koyacaksınız Türk milleti ne der, Türk milleti ne karar verir. Onlar sokağa döküldüğünde tankınızda, topunuz da, uçağınız da, helikopteriniz de olsa başarıya ulaşabilmek mümkün değil. Bir davanın başarılı olması haklılığından geçer Eşkıya dünyaya hükümdar olur mu? Olmaz. Milletin iradesini tankla, topla çalmaya çalışsan mümkünatı var mı? Yok, neden? Davan haksız ve haksız davaların kazandığı görülmemiştir. Bunlar eşkıya, dolayısıyla eşkıyaya bu millet gereken hak ettiği cevabı vermiştir" şeklinde konuştu.

'Darbeciler yargı önünde hak ettikleri cezayı alacaklar'

Milletin destan yazdığını belirten Bakan Yılmaz, "Gerçekten destan yazdınız, bu destan Türkiye'de hiçbir zaman yazılmadı. Çok darbeler gördük, 1960 darbesini gördük, 1971 darbesini gördük, 1980'i, 1987'i gördük. 2000'li yıllardaki postmodern darbeler, bildiriler, darbe girişimleri birçoklarını gördük. Ama ilk defa millet kendi iradesine, tank, top ve silah varken sahip çıktı. Çünkü biz biliyoruz ki bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte bu aziz millet bu vatan için uçuruma düşmesin diye birlik, beraberliği bozulmasın diye can vermeyi göze aldı ve sokağa çıktı. O eşkıya grubuna katılmayan silahlı kuvvetlerimiz mensuplarıyla, o eşkıya grubuna karşı koyan güvenlik güçlerimizle, polislerimizle hep beraber bu eşkıyaları yargıya teslim ettiler. İnşallah bundan sonrada yargı önünde hak ettikleri cezayı alacaklar ki bundan sonra hiç kimsenin aklına bir daha böyle bir eylem yapmak gelmesin. Bu neticeyi sağlayan aziz milletime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz böyle isyan etti! 'Bunlar milletin sorularını çaldılar ama yetmedi...' ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanı FETÖ İsmet Yılmaz Bakan Yılmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.