Milli ciritçi Eda Tuğsuz hayatının atışını Tokyo'da yaptı ve adını finale yazdırdı

Tokyo 2020'nin 11. gününde atletizm ve yelkende yarışan milli sporcular başarılı sonuçlara imza attı. Necati Er üç adım atlamada, Eda Tuğsuz ise cirit atmada finale çıktı. Ramil Guliyev erkekler 200 metrede yarı finalde. Yasmani Escobar ise olimpiyat altıncısı oldu. Yelkende Türk olimpiyat tarihinde bir ilk yaşandı.

Milli atlet Necati Er, Tokyo 2020'de üç adım atlama finaline adını yazdırmayı başardı. 24 yaşındaki sporcu, Olimpiyat Oyunları'nın 11. gününde gerçekleştirilen elemelerde B Grubu'nda yarıştı.

Necati, 3. atlayışında 17.13 metreye ulaşarak bu sezonki en iyi derecesini yaptı. Serisinin en iyi 2. mesafesini atlayan milli atlet, elemeler için belirlenen 17.05 metreyi geçerek doğrudan finale yükseldi.

Final yarışları, 5 Ağustos Perşembe günü TSİ 05.00'te Tokyo Olimpiyat Stadı'nda yapılacak.

Milli ciritçi Eda Tuğsuz hayatının atışını Tokyo'da yaptı ve adını finale yazdırdı

RAMİL GULİYEV YARI FİNALDE

Dünya şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev, 200 metrede yarı finale çıktı. Tokyo Olimpiyat Stadı'ndaki 200 metre elemelerinde 3. seride piste çıkan Guliyev, 20.54'lük derecesiyle 2. sırada yer aldı ve diğer serilerin sonucunu beklemeden doğrudan adını yarı finale yazdırdı.

Ramil, dünya 2 numarası, 200 metrede Rio 2016 ikincisi Kanadalı Andre de Grasse'yi geride bırakarak ikinciliği elde etti. 200 metrede dünya sıralamasının 3. basamağında bulunan Ramil bugün TSİ 14.50'de başlayacak yarı final serilerinde yarışacak.

BRAVO EDA TUĞSUZ

Milli atlet Eda Tuğsuz, cirit atmada finale çıktı. İlk hakkı geçersiz olan 24 yaşındaki milli atlet, 2. atışında 62.31 metreyle kendi adına sezonun en iyi derecesini gerçekleştirdi. Doğrudan final için gerekli olan 63 metreye ulaşamayan Eda, buna rağmen grubunda 3'üncülüğü alırken genel sıralamada da en iyi atışı yapan 5. sporcu oldu. Eda Tuğsuz, bu derecesiyle finalde yarışacak 12 atletten biri olmaya hak kazandı.

Milli sporcu, cirit atma finalinde 6 Ağustos Cuma günü TSİ 14.50'de yarışacak.

Milli ciritçi Eda Tuğsuz hayatının atışını Tokyo'da yaptı ve adını finale yazdırdı - Resim : 2

YASMANİ OLİMPİYAT ALTINCISI

400 metre engellide final koşan Yasmani Copello Escobar, yarışı 47.81'lik derecesiyle 6. sırada tamamladı. Milli atlet, bu derecesiyle kendine ait Türkiye rekorunu tekrarladı.

Kategorinin en iyi atletlerinin yer aldığı yarışı, dünya 1 numarası Norveçli Karsten Warholm 45.94'lük derecesiyle kendisine ait dünya rekorunu (46.70) kırarak kazandı.

Dünya 2 numarası ABD'li Rai Benjamin, 46.17'lik derecesiyle Kuzey Amerika rekoru kırarak gümüş madalya aldı. Dünya 3 numarası Brezilyalı Alison dos Santos ise 46.72'lik derecesiyle Güney Amerika rekorunu kırarak bronz madalyaya ulaştı.

YELKENDE MADALYA MÜCADELESİ

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 11'inci gününde yelkende 470 sınıfında Beste Kaynakçı-Okyanus Arıkan ikilisi müsabakalarını tamamladı. Türkiye'yi temsil eden iki sporcu, 9 ve 10. yarışlarına çıktı.

Milli sporcular, 10. yarışların sonunda 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı kendi branşlarında 17. sırada bitirdi.

Erkekler 470 sınıfında mücadele eden Ateş-Deniz Çınar kardeşler, yarın yapılacak madalya yarışına katılma hakkı elde etti. Türkiye'yi temsil eden Ateş-Deniz ikilisi 9 ve 10. yarışlarına çıktı.

Yarışlar sonunda sıralamada 9. konumda kendilerine yer bulan milli sporcular, yarın yapılacak madalya mücadelesine katılacak. Çınar kardeşlerin yer alacağı madalya mücadelesi yarın TSİ 08.33'te başlayacak.

ALİCAN KAYNAR OLİMPİYAT SEKİZİNCİSİ

Yelken tarihinde madalya yarışına katılan ilk sporcumuz olan Alican Kaynar oldu. Yelkende finn sınıfında temsil eden Alican Kaynar, final yarışını 5. sırada tamamlarken genel sıralamada 8. olarak olimpiyat oyunlarını tamamladı.

Milli ciritçi Eda Tuğsuz hayatının atışını Tokyo'da yaptı ve adını finale yazdırdı - Resim : 3

 

Milli ciritçi Eda Tuğsuz hayatının atışını Tokyo'da yaptı ve adını finale yazdırdı ile ilgili etiketler Atletizm Ramil Guliyev eda tuğsuz tokyo 2020 cirit Necati Er Yasmani Copello Escobar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.