Milli ciritçi Eda Tuğsuz Dünya Atletizm Şampiyonası'nda finale yükseldi...

Londra'da devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden milli atlet Eda Tuğsuz, cirit atmada 63.50 olan final barajını 63.87 ile geçerek finale kaldı.

Geçtiğimiz yaz Dünya Gençler üçüncülüğünü kazanan 20 yaşındaki Eda Tuğsuz, ilk kez büyüklerde yarıştığı Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarı yakaladı.
Bu yarışmanın en genç ismi olan Tuğsuz, Aysel Taş’tan tam 20 yıl sonra kadınlar ciritte Dünya Şampiyonasına sporcu gönderen Türkiye’nin tarihte atmalarda finale kalan ilk ismi oldu.

Şampiyonanın üçüncü gününde yapılan cirit atma yarışlarında piste çıkan 20 yaşındaki atlet, ilk atışında (62.13), ikinci atışında ise (61.51) attı. Eda, üçüncü ve son atışında 63.87’lik derecesiyle finalde yarışmaya hak kazandı.

67.21 ile Türkiye rekorunu elinde bulunduran Eda Tuğsuz, 8 Ağustos Salı günü saat 21:00'de dünyanın en iyileriyle madalya için yarışacak.

eda_tugIsuz2

Eda Tuğsuz kimdir?

Doğum Tarihi: 27.03.1997
Yaşadığı Şehir: ANTALYA
Spor dalı: ATLETİZM / CİRİT ATMA
Spora başlama yaşı: 14
Sporcu hakkında bazı bilgiler:
Hafta 30 saat idman yapıyor
Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde Olimpiyatlara hazırlanıyor
17. Avrupa Atmalar Kupası’nda gümüş madalya aldı
Gençler Şampiyonası’nda Dünya 3. Oldu

Milli ciritçi Eda Tuğsuz Dünya Atletizm Şampiyonası'nda finale yükseldi... ile ilgili etiketler eda tuğsuz cirit dünya atletizm şampiyonası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.