Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, paralel barda bronz madalya kazandı

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, Tokyo 2020'de paralel barda bronz madalya kazanarak Türkiye'ye cimnastik tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını getirdi. Türkiye, Tokyo 2020'ye erkeklerde İbrahim Çolak, Ferhat Arıcan, Ahmet Önder ve Adem Asil, kadınlarda ise Nazlı Savranbaşı ile katıldı.

Avrupa şampiyonu milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, Tokyo 2020'de tarih yazdı... 23 yaşındaki sporcumuz paralel barda 15.633 puan alarak bronz madalya kazandı ve Türkiye'ye cimnastik tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını getirdi.

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, paralel barda bronz madalya kazandı

MADALYA GETİREN 8. BRANŞ

Cimnastik, Türkiye'ye olimpiyat madalyası getiren 8. branş oldu. Tokyo 2020 öncesinde Türkiye, olimpiyatlarda kazandığı toplam 91 madalyanın tamamını atletizm, boks, güreş, halter, judo ve tekvando branşlarında elde etti.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda okçuluk, ardından da cimnastik ilk madalyalarını aldı. Böylece Türkiye'ye olimpiyat madalyası getiren branş sayısı 8'e çıktı.

Ayrıca Türkiye'nin Tokyo'daki madalya sayısı 6'ya ulaştı. Cimnastikteki tarihi başarıyla Türkiye'nin olimpiyat oyunlarında topladığı madalya sayısı 40'ı altın, 25'i gümüş, 32'si bronz olmak üzere 97 oldu.

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, paralel barda bronz madalya kazandı - Resim : 2

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, paralel barda bronz madalya kazandı ile ilgili etiketler cimnastik Ferhat Arıcan tokyo 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.