Milli boksör Esra Yıldız, Tokyo 2020'de çeyrek finalde 40 yaşındaki rakibine elendi

Esra Yıldız ilk kez katıldığı olimpiyata çeyrek finalde veda etti. 60 kiloda mücadele eden milli boksör, Finlandiyalı rakibine 3-0 mağlup oldu. Tokyo 2020'de Busenaz Sürmeneli ile Buse Naz Çakıroğlu da yarı finalde madalya mücadelesi verecek. 

Milli boksör Esra Yıldız Arjantinli rakibi Dayana Erika Sanchez'i mağlup ederek ilk kez katıldığı olimpiyatlarda çeyrek finale yükselmişti. 60 kiloda ringe çıkan 24 yaşındaki Esra, çeyrek finalde Finlandiya'dan Johanna Marjut Mira Potkonen'le karşılaştı.

Milli boksör ilk rauntta 40 yaşındaki rakibi karşısında etkili olamadı ve Potkonen, 5 hakemin 4'ünden daha fazla puan aldı. 2. rauntta daha atak bir boks ortaya koyan Esra, buna karşın yine rakibine üstünlük kuramadı. Finli sporcu bu rauntta da 3 hakemin tam puanını aldı ve son raunda büyük üstünlükle girdi.

Son rauntta da üstünlüğünü koruyan Fin boksör, maçı 3-0 kazanarak yarı finale yükseldi. Esra Yıldız ise ilk kez katıldığı olimpiyata çeyrek finalde veda etti.

YARIN İKİ YARI FİNAL MÜCADELESİ VAR

Tokyo 2020'de Busenaz Sürmeneli ile Buse Naz Çakıroğlu da yarı finalde madalya mücadelesi verecek. 2019'da Avrupa şampiyonu olan Buse Naz, kariyerine bir de olimpiyat madalyası ekleyecek. Milli sporcunun rakibi ise 4 numarılı seribaşı Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang oldu. Milli boksör, yarı final maçına 4 Ağustos'ta çıkacak. 

Busenaz Sürmeneli ise yarı finalde 4 Ağustos Çarşamba günü TSİ 08.30'da Hindistan'dan Lovlina Borgohain ile karşılaşacak. 23 yaşındaki Hintli Boksör 2018 ve 2019 Dünya şampiyonlarında bron madayla kazanmıştı. Busenaz ise 2019 dünya şampiyonu olmuştu.

Erkekler de Necat Ekinci ile Batuhan Çiftçi ilk turda elenirken, Bayram Malkan da çeyrek finalde ringe çıkmıştı.

 

 

Milli boksör Esra Yıldız, Tokyo 2020'de çeyrek finalde 40 yaşındaki rakibine elendi ile ilgili etiketler Boks esra yıldız tokyo 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.