Milli atlet Yasemin Can, Tokyo 2020'de 5000 metre finali koşacak

Kadınlar 5000m yarışında mücadele eden sporcumuz Yasemin Can, 14:50.92’lik derecesiyle serisini 6. sırada bitirirken, adını en hızlı 15 atlet arasına yazdırdı ve 2 Ağustos’ta yapılacak finalde ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Tokyo 2020'nin 7. gününde kadınlar 5000 metre elemelerinde yarışan milli atlet Yasemin Can, finale kaldı. Tokyo Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen 5000 metre elemelerinde ilk seride piste çıkan Yasemin, çok uzun süre yarışı ilk sırada götürdü. Son tura girildiğinde rakiplerinin atağına karşılık veremeyen milli atlet, arka sıralara geriledi.

Mücadeleyi bırakmayan milli atlet, 14.50.92'lik derecesiyle 6. oldu. İlk 5 içinde yer alamayan Yasemin, adını doğrudan finale yazdıramadı ve ikinci serinin sonucunu beklemeye başladı.

Diğer serinin koşulmasıyla doğrudan finale çıkan diğer 5 atlet de belirlendi. Son final biletleri de iki seride ilk 5'e giremeyen en hızlı atletler arasından seçildi. İkinci serinin kazananından bile hızlı olan Yasemin Can, adını finale yazdırdı.

Kenya asıllı 24 yaşındaki milli atletimiz 2016'da 5 bin ve 10 metrelerde Avrupa şampiyonu olmuştu.

EMEL DERELİ'DEN ERKEN VEDA

Milli atletimiz Emel Dereli, kadınlar gülle atma elemelerinde 17.81m’lik derecesiyle 16. sırayı alarak Tokyo 2020 mücadelesini noktaladı.

Milli atlet Yasemin Can, Tokyo 2020'de 5000 metre finali koşacak

BAYRAM MALKAN BURAYA KADAR

Tokyo 2020'de çeyrek final dövüşen milli boksör Bayram Malkan, Azerbaycan'dan Berto Loren Alfonso Dominguez'e mağlup olarak Olimpiay Oyunları'nı madalyasız tamamladı.

81 kiloda mücadele eden milli boksör ilk raundda rakibine üstünlük kurdu ve 5 hakemin 3'ünden rakibine göre daha fazla puan almayı başardı. Azerbaycanlı sporcu, 2. raundu tüm hakemlerin tam puanını alarak kazandı. Son raundu da kazanan Dominguez, karşılaşmayı galip bitirerek yarı finale yükseldi.

Azerbaycanlı sporcunun sürekli kendisini ittiğini ve eğilerek dövüştüğünü vurgulayan Bayram, "Madalya istiyordum ama maalesef olmadı. Hakem inanılmaz kötü maç yönetti ve sonucu etkilediler. Rakibim sürekli beni engelledi. Ne yapalım, hayırlısı böyleymiş. Herkes hakkını helal etsin. Ben elimden geleni yaptım ama olmadı." ifadelerini kullandı.

Bayram Malkan, karşılaşma sona erdikten sonra kazandığını düşünerek sevindi ancak hakemin rakibinin elini kaldırmasıyla hayal kırıklığı yaşadı. Bayram, sonuç açıklanınca da hakemlere kısa bir süre sitem etti.

Milli atlet Yasemin Can, Tokyo 2020'de 5000 metre finali koşacak ile ilgili etiketler Atletizm Boks tokyo 2020 Yasemin Can Bayram Malkan Emel Dereli
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.