Milletvekilliği düşürülen CHP'li Berberoğlu cezaevine teslim olacak

Milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu, kararın ardından yaptığı ilk açıklamada "18 ay cezamı yatmak için cezaevine teslim olacağım" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in milletvekillikleri düşürüldü.

Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu, CHP Genel Merkezi'nde kısa bir açıklamada bulundu.

HELALLİK İSTEDİ

18 aylık cezasını yatmak için teslim olacağını belirten Berberoğlu, kararın kendisi için bir sürpriz olmadığını söyledi. “Demokrasi için bir bedel ödenecekse bu bedeli önce CHP’liler öder” diyen Berberoğlu, helallik istedi.

 CHP'li Enis Berberoğlu, MİT tırları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Berberoğlu'nun cezası Yargıtay tarafından onanmıştı.

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?

1956 İstanbul'da doğan Enis Berberoğlu'nun tam adı Kadri Enis Berberoğlu'dur. Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümünde yüksek lisans çalışması yaptı.Çeşitli gazete ve televizyonlarda muhabirlik, haber koordinatörlüğü, köşe yazarlığı ve genel yayın yönetmenliği yaptı. Yayımlanmış 3 kitabı bulunmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. İngilizce ve Almanca bilen Berberoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

Milletvekilliği düşürülen CHP'li Berberoğlu cezaevine teslim olacak ile ilgili etiketler CHP Enis Berberoğlu milletvekili cezaevi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.